Društvo

Mujović danas pred Sudom časti

Ranko Mujović

Profesor Pravnog fakulteta Ranko Mujović, kojeg su studenti Fakulteta političkih nauka (FPN) optužili za neetičko ponašanje, zloupotrebu položaja, ali i navodno seksualno uznemiravanje, danas će se o tome izjasniti pred Sudom časti.

Naime, Sud časti konačno je zakazao ročište u ovom slučaju za 21.novembar, nakon što je Osnovno državno tužilaštvo odbacilo kao neosnovanu krivičnu prijavu koju je Mujović podnio protiv dvije studentkinje zbog “lažnih optužbi”.

Međutim, Mujović je Dnevnim novinama saopštio da je podnio i drugu prijavu tužilaštvu, te da se postupak ne može voditi pred dvije instance.

“Ja sam podnio novu tužbu, tako da se postupak ne može voditi pred dvije instance. Vidjećemo šta će sjutra biti”, saopštio je kratko Mujović.

Sud časti, sa druge strane nije dobio formalno obavještenje od tužilaštava o podnošenju prijave, te će, dok se to ne desi nastaviti postupak u slučaju “studenti Mujović”.

Vijeće Fakulteta političkih nauka dostavilo je prošle godine Sudu časti Predlog za pokretanje postupka protiv profesora Ranka Mujovića zbog, kako se navodi, povrede moralnih i profesionalnih načela, nakon što su studenti tog fakulteta, njih 25, tražili Mujovićevo izuzeće na ispitu Međunarodno javno pravo, optužujući ga za neetičko ponašanje.

Među pritužbama koje je uprava fakulteta dobila od studenata, bile su i prijave dvije studentkinje koje su tvrdile da je Mujović, kako su navele, iznosio nepristojne ponude koristeći svoj položaj. Visokoškolcima koji su se žalili na način ispitivanja profesora Mujovića omogućeno je polaganje predmeta Međunarodno javno pravo pred tročlanom komisijom koju su činili Saša Knežević, Boris Vukićević i Vesna Simović Zvicer, a od 19 studenata koji su ispit polagali pred komisijom, ispit je položilo njih 15.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Marij
Gost
Marij

Nije ni čudo,s obzirom kako studentkinje(ne mali broj)dolaze na ispit… Sve je preuvelicano,prenaglaseno,naduvano, napumpano,skraceno, prekraceno, nadogradjeno,iscrtano,a tek selfi, fejs, inst.i ostalo,ma hajde bre, neće ta samo ispit, vec nesto vise… Uvek je toga bilo,ali kao danas,nikada.U svakoj iole ozbiljnijoj ustanovi postoji kodex oblačenja…

Tito
Gost
Tito

Oce li bit pecenja.Sigurno ce dobro da casti.

Mr.Evil
Gost
Mr.Evil

Oće li ga propitivati iz pravne tematike? Bilo bi zanimljivo. Pa onda ostalo.

Nikola
Gost
Nikola

Odavno sam završio Pravni fakultet, Mujović je tada bio asistent. Prije neku godinu, prijateljica iz Kotora koja godinama nije mogla da položi ispit kod Mujovića, zamolila me da joj nekako pomognem. Kazala je da joj nudi da položi samo ako sa njim izađe na “večeru”. Otišao sam kod njega, budući da smo imali korektan odnos za vrijeme studija i nakon… Više »

Amakse
Gost
Amakse

Sto mu ne predlozi rucak brate, mozda je djevojka potpuno izbacila veceru

Jelena
Gost
Jelena

Najnormalnija i u skladu sa građanskom svijescu (koje očigledno vama dobro manjka), reakcija jeste da se takav slučaj prijavi nadleznima. Ostavljanje komentara po portalima je, kada su ovakve stvari u pitanju, u najmanju ruku, neozbiljno. Ukoliko su optužbe tačne, od sveg srca mu želim da buduće godine života provede iza resetaka!

Nikola
Gost
Nikola

Draga Jelena, ne manjka meni ni građanske svijesti, ni hrabrosti da slučaj prijavim nadležnima. Ali, svi znamo kako je teško dokazati ovakve optužbe. Znamo kako su naše institucije “ažurne” i da su sklonije da povjeruju profesoru, nego studentu. Uostalom, naš pravni sistem nije u stanju da istjera pravdu ni kod mnogo krupnijih slučajeva – recimo, znamo slučaj Mujovićevog brata koji… Više »

Amakse
Gost
Amakse

“od 19 studenata koji su ispit polagali pred komisijom, ispit je položilo njih 15.”
Dovoljno je ovo, nista drugo. Ne znam koja je muka da se ne moze ovome stanut na kraj, godinama cijela drzava zna sto radi i kako radi, i da nadlezni ne reaguju… Cini mi se ni dobre batine da ne bi pomogle da se smiri ovaj nesoj

Nepravda
Gost
Nepravda

Od 19 studenata polozi 15! To ne znaci nista! Nacin na koji prof ocjenjuju kod nas studente je subjektivan a to znaci da oni imaju pravo da radi sto god oce, bez obzira koji je profesor a koji je student. Takva su pravila i zbog toga im ne mozes nista! Ja kao student iz nekih predmeta sam po sopstvenom shvatanju… Više »

Obraz
Gost
Obraz

Ja polagah dva puta i polozih. Nikakvih ponuda bilo nije, jer nijesam davala povoda. Razmislite dobro prije pisanja. Otkad je skole i fakulteta pricalo se o nepristojnim ponudama. P.s.nosim kratke suknjice i malo siri dekolte, imam i silikonske usne, ali i mozak i obraz- nit sam ,, nudjena – niti nudim”.

Mijo
Gost
Mijo

Bravo, Ranko!

Amakse
Gost
Amakse

100% se raspadas

Aco
Gost
Aco

Hahahaha kad sa svim tim nisi dala povoda, onda se dobro zamisli!

Selendra
Gost
Selendra

Za njegovu “reputaciju” znaju studenti i sa drugih fakulteta ne samo s pravnog. I ovo godinama radi. Javna tajna. Zna se i koja mu je tarifa i koji su mu “kriterijumi”. I ovom liku je decenijama omoguceno da se izivljava bez posledica.

irena
Gost
irena

Nepristojan, nevaspitan, maltretira, iživljava se, omladina dobra i časna gubi godine uzaludnog pokušaja da polože ispit, jer mu nije dat novac ili ne odgovaraju njegovim sramnim i ponižavajućim zahtjevima. U zatvor i bez posla, postoje normalni i časni ljudi koji će poštovati pametnu djecu.

Mikeli
Gost
Mikeli

STDUDENTI OSTVARILI SVOJ CILJ.
POLOZILI ISPIT.
DOBRA IM FORA

Pravi Rambo
Gost
Pravi Rambo

Odma u Spuz . Nema djevojke koja za njega ne prica (a da je dobra riba) da joj nije nudio nepristojne ponude , a da ne pricam o broju djevojaka koje su se preusmjerile na druge fakultete samo da se ne bi srele sa njegovim likom jer je svako znao kakve im ponude slijede . I ne brisite ovaj komentar… Više »

Profesor
Gost
Profesor

Ovaj je davno zaslužio zatvor.

Draska
Gost
Draska

Na njega je šteta slova trošiti.

Mile
Gost
Mile

Sramotno je to sto se tek sad neko odlucio da tome smecu stane na kraj, a toliko je mladih djevojaka moralo da prodjeckroz njegov glibavi krevet da bi ispit polozile jer im nije ostavljao drugi nacin…, o tome vise i ptice pricaju koliko je opstepoznato.

Pravnik
Gost
Pravnik

Prevarant i perveznjak stari.
Znam za par djevojaka koje su polozile ispit tako sto su mu “dale malo mladosti” i za jos dvadesetak koji su platili u prosjeku po oko 1000€.
Da ima drzave u zatvor bi bio.

Darko
Gost
Darko

A za ovu personu zna citava Podgorica ko je i sto je ,,,, pi obicno

anonimus
Gost
anonimus

sudom čega??? zar on to ima, pa moze da prisustvuje?

Send this to a friend