Društvo

Muke Kotorana ne jenjavaju, dotrajale cijevi i dalje problem u vodosnadbijevanju

Vodosnadbijevanje u kotorskoj opštini iz glavnog izvorišta u Orahovcu je uredno i voda je dobrog kvaliteta, ali su zbog zastarjelog cjevovoda prisutni svakodnevni kvarovi u sistemu.

Posebno je ovih dana problematično vodosnadbijevanje viših kota na području Muo, Prčnja, Stoliva, Kostanjice, Morinja, Strpa i Lipci, koje se vodom snadbijeva iz dijela rezervoara u Škaljarima.

Ovo područje je juče više sati bilo bez vode, zbog pucanja jednog podmorskog cjevovoda koji vodu iz Orahovca dodatno doprema u sistem iz Škaljara do Stoliva i dalje za Kostanjicu i Morinj.

Iz tog razloga zbog niskog pritiska pomenuto područje je ostalo bez vode i kvar je tek otklonjen sinoć oko 19 sati, objašnjava za Skala radio Velemir Dragić, tehnički direktor DOO Vodovod i kanalizacija Kotor.

Na području Kostanjice, Morinja i Strpa, danas je ponovo došlo do kvara na glavnom distrubutivnom cjevovodu koji je u dosta lošem stanju.

Česta su oštećenja, a po riječima Dragića postoji mogućnost i da usljed zaustavljanja na nekim proširenjima, teretna vozila prouzrokuju oštećenja i pucanja cijevi zbog lošeg kvaliteta.

“U tim slučajevima popravka traje dugo, jer se  mora ručno kopati, a potom i punjenje sistema nakon otklanjanja kvara traje dosta dugo. Potrebna je stalna kontrola pritiska koji bi ukoliko bi došlo do njegovog porasta mogao ponovo da izazove pucanje cijevi”, kaže Dragić.

On je podsjetio da je na području Grblja uveden drugi stepen restrikcije vode zbog smanjenja izdašnosti izvorišta iz kojeg se snadbijeva područje Radanovića i gornje grbaljskih sela.

3 Komentara na "Muke Kotorana ne jenjavaju, dotrajale cijevi i dalje problem u vodosnadbijevanju"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend