Društvo Životinje koje se ne drže u skladu sa pravilima biće oduzimane

Na Zlatici uhvaćeno 20 napuštenih konja

Uprava za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove organizovala je juče akciju hvatanja dvadesetak konja koji su se slobodno kretali javnom površinom u naselju blizu osnovne škole na Zlatici.

Odmah po dobijanju informacije od strane komunalne policije i njihove molbe da Uprava pomogne u rješavanju ovog problema, predstavnici Uprave na čelu sa direktoricom Vesnom Daković, organizovali su akciju, hvatanje konja, njihov transport i smještaj u karantin.

U akciji su učestvovala komunalna policija, kao i predstavnici savjetodavne službe Ministarstva poljoprivrede i lokalnog preduzeća “Čistoća”.

Konji će biti u karantinu do donošenja odluke o njihovom trajnom zbrinjavanju, što zavisi od toga da li će se javiti nesavjesni vlasnik.

Direktorica Uprave Vesna Daković podsjetila je da je puštanje životinja, najčešće goveda i konja, da se nekontrolisano kreću javnim površinama i po tuđoj imovini ne rijetka i neodgovorna pojava, naročito u centralnom i
primorskom regionu. U tom pravcu, kako je kazala, Uprava je više puta apelovala na nesavjesne držaoce.

“I ovom prilikom ponavljamo da se držaoci moraju odgovorno ponašati prema svojim životinjama, da su obavezni da preduzmu sve propisane mjere za pravilno držanje i uzgoj, jer će u protivnom sve životinje koje se nađu bez nadzora na ovakav način biti oduzete”, poručila je Daković.

Ona je podsjetila da uslove i način držanja životinja propisuje jedinica lokalne samouprave i sprovodi donijete propise, ali da je Uprava uvijek spremna da pruži svu potrebnu, i stručnu i organizacionu pomoć u rješavanju ovakvih problema.

Uprava za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove je u prethodnom periodu, samoinicijativno ili u saradnji sa pojedinim lokalnim upravama, preduzimala mjere kako bi se nesavjesni držaoci dodatno informisali o uslovima i načinu držanja i njihovim pravima i obavezama.

“Zaštita i dobrobiti životinja jedan je od prioriteta Uprave za bezbjednost hrane i Ministarstva poljoprivrede, koji u kontinuitetu sprovode mjere i aktivnosti u pravcu unapređenja standarda u ovoj oblasti prema EU pravilima. Takođe, kroz aktivnosti Savjeta za zaštitu životinja koji je formirala Vlada postignuti su značajni iskoraci u oblasti dobrobiti životinja”, kazala je Daković dodajući da će rješavanje problema nesavjesnog držanja životinja biti jedan od prioriteta Savjeta u narednom periodu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Darija
Gost
Darija

Dovedeni da brane svetinje.

Aaa
Gost
Aaa

U McDonald’s vazde mogu proc

Aoh..
Gost
Aoh..

Odakle konji u PG…ALI VIDITE IMA ZIVOTINJA SVUDA PO C.G.

Biti ili ne bit
Gost
Biti ili ne bit

Nemote ih draga nasa vlasti hraniti ih kao sto nas hranite. Bolje im je u divljinu nego da ih vi hranite. Ako ih budete postovali i hranili kao nas crci ce za 15 dana, her ovo sto vi rafite samo čovjek može podnijeti a životi ja brzo crke.

Lipovo
Gost
Lipovo

Admine, jesi li Ti potomak Darvina,

KarlitoBrigante
Gost
KarlitoBrigante

Slazem se sa idejom da se puste na Durmitor na slobodu ili na neko drugo za njih adekvatno mjesto ne nikako u klanicu slucajno. Neka prate sudbinu konja NVO sad i pobrinu se da se sa njima ne postupi po kratkom postupku. Na kraju ih i prodat po nekoj niskoj cijeni samo da ih neko drzi na slobodi

So & TEKILA
Gost
So & TEKILA

to zvuči baš OK.

Klipatrik
Gost
Klipatrik

Spremite ih za litije.

Delboj
Gost
Delboj

Znaci 20 manje ih je na litije sjutra

Dobrivoje
Gost
Dobrivoje

Dakle 20 više na vašoj strani. 🙂

Tu tu , tu tu
Gost
Tu tu , tu tu

Ima li podrške od @DjokerNole ??

STRAŠNO
Gost
STRAŠNO

Vjerovatno će ih prodati klanici na licitaciji. Toliko o dobrobiti životinja.

freeman
Gost
freeman

Sta je sa psima koji se ne drze po propisu, povodac I korpa za njisku? Još nijesam cuo da je iko od nesavjesnih vlasnika kaznjen, dok njihovi krvolocni psi nesmetano trce nedju gradjanima, djecom, pa kad neko strada, kuku lele. Dosta je lutalica po ulicama. Redovno placam porez I sve obaveze, molim obezbijedite mi normalne uslove za zivot, da me… Više »

Daćete nego što
Gost
Daćete nego što

Hapsi sve redom !!!

20 bilionDlenon
Gost
20 bilionDlenon

Konj i pas dvije najpametnije životinje. ……

Laki
Gost
Laki

Na Durmitor sa njima neka trče slobodno, atrakcija za turiste.

Jupiler
Gost
Jupiler

Treba ih pustiti u divljinu lijepo je biti slobodan .

sused
Gost
sused

treba ih pokloniti Taranima i Bobovcima

Idevuk
Gost
Idevuk

Stavite im lisice i ofarbajte ih u crveno, za inat opzicije,…
Obavezno, tražite mišljenje ovih vaših istoričara, analitičara,… Amerike, Albanije, Hrvatske,…

Jupiler
Gost
Jupiler

Ti si visi konj od ovih konja !

20 bilionDlenon
Gost
20 bilionDlenon

Konj je plemenita životinja. ……..

Dobrivoje
Gost
Dobrivoje

Nekad je konj bio najbolji čovjekov prijatelj. Danas je to pas.

18 bilionDlenon
Gost
18 bilionDlenon

Nemojte konje da dirate. …….

Роберто
Gost
Роберто

И Ген. Дукљанин је виђен на Златици. 🙂

SOS
Gost
SOS

To ste se izgubili od zadnjih litija.

Montenegro
Gost
Montenegro

To su ih parkirali do nedelje..!!

Franeta
Gost
Franeta

Te su konje “parkirali”ovi sto dolaze na litije odozgo

Send this to a friend