Društvo

Nalaz o smrti djevojčice do kraja sedmice

Direktorica Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) Zorica Kovačević kazala je da još nije gotov obdukcioni nalaz za dvogodišnju djevojčicu, koja je prije preminula nekoliko dana.

“Ne, nije gotov obdukcioni nalaz. Taj nalaz zahtijeva određeno vrijeme i proceduru. Interesovala sam se sa doktorkom, biće gotov do kraja nedjelje. Ja ne mogu danas da kažem da li je dijabetes u pitanju, ali koliko sam jutros vidjela u izjavama majke, ono što za mene nije bilo u redu, je tolika zloupotreba i pisanje medija šta je uzrok smrti”, kazala je Kovačević, gostujući u Jutarnjem programu TVCG.

Ona je kazala da je riječ o velikoj tragediji za porodicu Bogavac, navodeći da će nalaz pokazati od čega je djevojčica umrla.

“Nije u redu da jedan dan se piše da je umrla, jer nije imala insulina, drugi dan jer nije bila uhranjena, a treći dan jer nije imala drva. Ostavite neka to rade nadležni organi da se vidi je li bila greška od strane institucija”, kazala je Kovačević.

<<<Moja Jelena nije umrla od gladi, neka me puste da je ožalim<<<

Majka djevojčice, Marijana Bogavac, kazala je za Dnevne novine da nije tačno da je njena kćerka primala insulin, niti je bila gladna.

 

Send this to a friend