Društvo

Navijači ne zaboravljaju crnogorske junake

Treću godinu zaredom navijačka grupa Dukljani je položila vijenac u albanskoj Medovi u čast crnogorskih junaka koji si poginuli u brodolomu.

Kako su saopštili navijači, ovog puta zajedno sa njima su bili  i prijatelji iz navijačke grupe Old Boys 1987 da bi pokazali Crnoj Gori da se nikad ne smije zaboraviti plava grobnica naših vitezova.

“Ujedno i da se razbije kliše o navijačima kao huliganima i momcima koji su spremni samo za nerede. Da napomenemo i prisustvo predstavnika Asocijacije Dijaspore odnosno ljudi koji su u njihovom glavnom odboru”, kazali su Dukljani.

Ovim potezom navijači čuvaju od zaborava crnogorske heroje koji su zbog minirane luke Medova, prije 102 godine stradali.

Gotovo 400 crnogorskih dobrovoljaca iz Amerike krenuli su u Crnu Goru, na poziv kralja Nikole, da bi joj pomogli u Prvom svjetskom ratu.

Dobrovoljci su bili u italijanskom parobrodu Brindizi koji je isplovio sa obale Italije, a u blizini albanskog kopna naletio je na minsko polje.

<<<Navijači Dukljani obišli grob Krsta Zrnovoga<<<

Podsjetimo, ovo nije prvi put da se navijači prisjećaju crnogorskih junaka, u aprilu obišli su grob Krsta Zrnovog Popovića, mjesto njegove pogibije, kao i njegovu kuću.

A.G.

Send this to a friend