Društvo ZBOG PRIMJENE NOVE ZAKONSKE NORME OD 20. OKTOBRA

Nedjeljom besplatan parking ispred Delte

Tržni centar Delta city neće naplaćivati parking neradnom nedjeljom, počev od 20. oktobra, potvrdili su Dnevnim novinama u tom šoping molu.

Oni su posjetioce obavijestili da će tržni centar, usljed početka primjene nove zakonske odredbe, raditi po ustaljenom radnom vremenu, ali će biti zatvoreni butici.

“Objekti koji će raditi nedjeljom su bioskop, ugostiteljski objekti, mobilni operatori, igraonica, cvjećara, banke, hemijska čistiona, kozmetički salon, apoteka, pojedini štandovi, kao i ostale djelatnosti uslužnog karaktera. Tokom primjene ovog zakona, parking će nedjeljom biti besplatan”, navodi se u obavještenju, koje je već istaknuto na ulaznim vratima Delte.

Naplata parkiranja počela je u avgustu i bila je nužna, kako su ranije kazali u Delti, zbog velike količine automobila i zbog širenja naselja oko šoping-mola.

“Naplata parkinga je poslovna odluka kojom želimo da obezbijedimo dovoljno prostora za parkiranje posjetiocima iz Podgorice, cijele Crne Gore, ali i regiona. Dobro je poznato da u danima vikenda imamo veliki broj autobusa, što sa Primorja, što iz susjedne Albanije. Naselja oko šoping mola se šire velikom brzinom, a građani automobile ostavljaju danima, pa i mjesecima. To onemogućava posjetioce da nađu mjesto i obave kupovinu”, kazali su ranije u Delti.

Prvih pola sata parkiranja za posjetioce je besplatno, dok cijena po započetom satu iznosi 40 centi.

Zaposleni parking ispred šoping mola plaćaju 30 eura na mjesečnom nivou.

36

avatar
1000
19
17
0
 
26
RealniCrnogoracDoc HollidayProlaznikBurinBaranin
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
RealniCrnogorac
Gost
RealniCrnogorac

Pošto inače parking nije svudje besplatan nedjeljom…

Prcko
Gost
Prcko

Pa kakva je muka što se ne radi nedjeljom. Naravno da se ne radi. Nigdje u savremenom svijetu i državama koje vode računa o svojim građanima, se ne radi. Treba porodica da bude na okupu, majke sa djecom, žene sa muževima, djevojke sa momcima. Taj dan neka posvete sebi, porodici, prijateljima, druženju. Neka naprave izlet u prirodi ili nekom restoranu… Više »

Doc Holliday
Gost
Doc Holliday

A ko će da radi u tom restoranu van grada? Roboti? Pa i roboti imaju svoja prava.

Nick
Gost
Nick

Xaxa….pametniji popušta

Gori vatra
Gost
Gori vatra

Zašto banke? Šalterski službenici su od “spontanog” trenutka ukidanja granskog kolektivnog ugovora (urađeno zbog Prvog brata) manje zaštićeni i u gorem položaju čak i od radnika Volija, a plate su im katastrofa.

Haris
Gost
Haris

A zašto neko radi neđe đe nije zaštićen i đe mu nije dobro i đe mu je plata mala???????? Neko ga sili na to??????

Gori vatra
Gost
Gori vatra

Da – glad, računi, krediti itd. Život generalno, mada teško objasniti nekome ko radi za državu ili je u privatnu firmu upao preko veze.

ReljaK
Gost
ReljaK

Sramno kakav je zakon usvojen… ne mogu se čudu načuditi da se ograničava konfor građana i da se povećava nezaposlenost… Samo neka objasne svrhu ovo nikome ne ide u prilog!

Nick
Gost
Nick

Konfore moj!….radnici u supermarketima i trznim centrima moraju da rade nedeljom jer je to mnogima jedini slobodan dan i kad mogu trgovati. Sasvim bi bilo normalno da ne rade ponedeljkom kao u Italiji.

Haris
Gost
Haris

Relja ti udri po čitav dan – 7/24, ako ti basta.

Omg
Gost
Omg

Zašto se čudiš? I ovi koji rade su takođe građani i njima je potrebno malo ,, konfora”.I nije tačno da se povećava nezaposlenost, nego se pokušava smanjiti izrabljivanje!

Srdja
Gost
Srdja

Ide u prilog najugroženijima, onima koji nemaju ni jednog slobodnog dana, zakon i treba da popravi stanje radnicima kojima najviše treba. Druga je stvar što polako većina ljudi u Crnoj Gori postaje sebična, briga ih što neko radi bez dana odmora…boli ih to što ne mogu u nedeljni šoping u deltu, a bolje bi bilo otići negdje na selo, u… Više »

Bankari
Gost
Bankari

Samo mi jasno nije od kad su banke “uslužna djelatnost” za koju se odobrava rad nedeljom.

Sin vdt
Gost
Sin vdt

Hahaha vala ste crni kupci ako nemate jednom mjesecno ili nedjeljno 80 centi za parking..taman i ne treba da dolazite

Burin
Gost
Burin

Postoji nešto što se zove princip. Da platim parking nekome kod koga sam došao da kupujem. Ne, oa da je pet centi.

Haris
Gost
Haris

Burin postoji nešto što se zove konfort i nije besplatan. Ti parkiraj vala ako hoćeš u Kuče, niko ti brani.

Burin
Gost
Burin

U Kuče neću, jer nikad nijesam ni bio tamo, što smatram greškom i ispraviću je. Siguran sam da se ima što lijepo vidjeti. U kičastu deltu sam ponekad išao sa suprugom, isključivo zbog trgovine i bioskopa. S obzirom da živim na moru, daleko mi je ljepše prošetati obalom i popiti piće s pogledom na more. A i da vama ljubiteljima… Više »

dokle vise
Gost
dokle vise

a kako su jadni…vadi deltu na svaki nacin

Mrgud
Gost
Mrgud

Đecu za ruku pa u park na Goricu,Ljubović,gradske parkove. Dosta je bilo paradiranja po Delti. Vi što kukate na parking,ionako od vas nije bilo koristi,napravili ste korzo od Delte. Za radnike je nepravda,ali znajući naš mentalitet da je besplatno za njih,oni bi se najmanje parkirali.

****
Gost
****

sad ce biti jeftinija I bioskopska karta..prebacice snizenje sa utorka na nedjelju 😀

****
Gost
****

hahahahhaha….sto ce cini?! e ovo je hit!

Kumovi braca
Gost
Kumovi braca

Cusss
Vijest vikenda 🤣

Popt
Gost
Popt

Delta je poluprazna. Ovo sa parkingom im je najveći promašaj. Plus sa neradnom nedeljom – opašće im posjeta značajno.

anonimus
Gost
anonimus

Šteta velika.

Haris
Gost
Haris

Prodajem auto, garažiran neđeljom. City kvart.

...
Gost
...

Odavno veći cinizam ne vidjeh.

Send this to a friend