Društvo

Nestašica 57 vrsta ljekova zbog poništenog tendera

Zbog poništenog tendera za nabavku 57 vrsta ljekova, građani u apotekama Montefarma i zdravstvenim ustanovama ne mogu da podignu veliki broj ljekova i terapija, među kojima i medikamente protiv epilepsije, kardiovaskularnih i psihičkih oboljenja i terapiju za liječenje karcinoma, piše Dan.

Tender koji je Montefarm raspisao u aprilu ove godine čija je vrijednost oko 2.500.000 eura i dalje nije u potpunosti realizovan. Montefarm je u julu ove godine obustavio postupak javne nabavke, jer za neke ljekove nije dostavljena nijedna ponuda, a za druge nije dostavljena nijedna ispravna ponuda.

Direktor zdravstvene apotekarske ustanove Montefarm Radoman Dragaš kazao je za Dan da će se ponoviti postupak nabavke ljekova na tenderu koji je poništen i da se suočavaju sa problemima da dođu do pojedinih terapija jer ih proizvođači nemaju.

“Prilikom nabavke ljekova problem nastaje ako ni u postupku hitne nabavke ne mogu da kupe medikamente jer ih nema kod proizvođača. Pored apoteka Montefarma, građani na raspolaganju imaju 150 privatnih apoteka sa kojima su sklopljeni ugovori i u kojima bi trebalo da nađu sve terapije. Niko ne obraća pažnju ako neki medikamenti nedostaju u Montefarmu. Očekujemo da sjutra dođe lijek „klonozepam”, a očekujemo i nabavku „rivonotrila”. Trenutno pripremamo i planiramo nabavku ljekova za narednu godinu”, istakao je Dragaš.

4

avatar
1000
4
0
0
 
4
VitalijKorisnikpetarBatko
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vitalij
Gost
Vitalij

Ovo da se desi u Skandinaviji minister bi morao obilazit bolesnike obucen kao klovn a oni ga gadju bocama limenkama svaki dan

Korisnik
Gost
Korisnik

Nemojte ostavit ove sa konika bez terapije dugogodisnje zavisnike bili bi muke vjerujte nadam se da odgovorni vode racuna o tome i da imaju predstavu sta znaci ostaviti covjeka bez metadona koji godinam uzima taj lijek

petar
Gost
petar

bitno je da vi pravite stanove i da imate za vas, ko sisa narod. Inace smo dokazali da smo budale…

Batko
Gost
Batko

Nije vazno sto nema ljekova, navikli smo.
Vjecitim direktorima neka se nadje za po jos jedan stan, zasluzili su, trpimo ih,

Send this to a friend