Društvo

Nevrijeme na Balkanu: Visoki nivo rizika i u Crnoj Gori

Online meteorološki  servis Severe Weather Europe objavio je danas upozorenje na moguće snažno nevrijeme u Crnoj Gori.

Kako se ističe, temperature vazduha na Balkanu biće niže, a, osim Crne Gore, upozorenje na visoki nivo rizika objavljeno je i za južnu Hrvatsku, južnu Bosnu, jugozapadnu Srbiju, Kosovo, Albaniju i sjeverozapad Sjeverne Makedonije i to zbog jakih vjetrova, velikog grada i kiše, te bujičnih poplava i tornada.

Na sajtu crnogorskog Zavoda za hidrometeotologiju i seizmologiju je zbog visokih temperatura objavljen narandžasti meteo alarm za danas i sjutra za teritoriju cijele Crne Gore.

Iz Zavoda su saopštili da se danas u Crnoj Gori očekuje promjenljivo oblačno vrijeme sa sunčanim intervalima, ali i uslovima za mjestimičnu kišu ili pljusak sa grmljavinom. Više izgleda za padavine biće u zapadnim i sjevernim predjelima. Ponegdje su, ističu, moguće i kratkotrajne vremenske nepogode, a vjetar će biti mjestimično umjeren do jak, južnih smjerova.

I za sjutra prognoziraju promjenljivo oblačno vrijeme sa dužim sunčanim intervalima i nešto svježije, uz uslove za mjestimičnu kišu ili pljusak i grmljavinu. Kako navode, više izgleda za padavine u sjevernim i sjeveroistočnim predjelima, prvenstveno tokom drugog dijela dana. Vjetar će biti slab do umjeren, ponegdje i pojačan, uglavnom sjeverozapadni i zapadni.

8

avatar
1000
6
2
0
 
8
nikABDULAKatunska NahijaElektraBudo
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
nik
Gost
nik

kakve su ove prognoze bruka, evo dva mjeseca ništa ne pogodiše

Katunska Nahija
Gost
Katunska Nahija

Gadao nas je grom kad je dosla ova ekspertska vlada i ovi ministri 4 u 1, katastrofalne nepogode i katastrofalna vlada koja ljubi ruke, sanduke i podove 🤮

ABDULA
Gost
ABDULA

Ti bi Mila ponovo E,nece moci

Elektra
Gost
Elektra

NIŠTA ČUDNO IDE LAKE FEST

Zoran
Gost
Zoran

Gadjo je nas grom 30.08.

Budo
Gost
Budo

Eto tako…😅

Hogar
Gost
Hogar

Nije problem,nas je najgore već strefilo..prirodne elementarne nepogode su ništa.

Cudo nevidjeno
Gost
Cudo nevidjeno

Dako pocne kisa da gasi ove pozare…

Send this to a friend