Društvo

Novi protest majki na mostu na Đurđevića Tari

Sa ranijih protesta

Novi protest majki, korisnica naknada sa troje i više djece, održaće se u subotu, 11. avgusta sa početkom u 13 časova na mostu na Đurđevića Tari.

“Zašto na mostu? Zato što je uvijek most asocirao na jedinstvo, spajanje, ljepotu, čistotu, ma koliko god bio star. A ovaj most je među najljepšima na svijetu. A opet, ne bi ga bilo da nije bilo majki. Zato su korisnice naknada ovaj put riješile da zajedno sa majkama Žabljaka i Pljevalja pošalju jasnu poruku sa ovog velelepnog zdanja: Bog je stvorio ženu da bi rodila ljude koji će ovaj most napraviti. Danas majke stoje na tom mostu i poručuju: “Neka vam kategorizacije. Mi smo tu za sve majke podjednako. Mi smo tu i za one kojih više nema. Pogotovo zbog njih!”, kazala je predstavnica majki Željka Savković.

Poziva sve majke, pogotovo sa sjevera Crne Gore, da dođu i podrže ih.

“Od ukupno 20.051 majke oni pokušavaju da utiču na nas oko 3.500 kojima su “kao nešto vratili”, da se povučemo i zadovoljimo sa tom njihovom milostinjom. A mi im poručujemo: “Ne treba nam vaša milostinja, mi hoćemo samo ono što nam je Ustav Crne Gore omogućio, 70 i 40 odsto prosječne zarade, doživotno!”Sve zajedno do pobjede nad ovim monstrumima što nam poremetiše naš zasluženi mir i ostaviše bez prava na život”, poručuje Savković.

15 Komentara na "Novi protest majki na mostu na Đurđevića Tari"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend