Društvo Upriličena svečanost u gradu od skalina

Novi simboli grada: Herceg Novi dobio grb i zastavu

Foto: Radio Herceg Novi

Herceg Novi je nakon decenije upotrebe amblema konačno dobio grb i zastavu, koja je podignuta danas na Toru.

Kako je na svečanosti kazao predsjednik Opštine Stevan Katić, novi simboli posjeduju istorijsko utemeljenje i predstavljaju specifično kulturno nasljeđe stvarano vjekovima.

On je naglasio da simboli idu u korak sa nastojanjem lokalne uprave da Herceg Novi bude predstavljen na prepoznatljiv način, koji će odgovarati njegovoj jedinstvenosti.

Foto: Radio Herceg Novi

“Novi grb i zastavu čine elementi zajedničke prošlosti i sadašnjosti Herceg Novog. Vjerujem da će doprinijeti da Novljani razumiju tačno značenje simbola , koji ih vezuju za grad i jedne za druge. Ova zastava vijoriće se od danas sa Tore a onda i tvrđava brojnih ustanova. Ona će zajedno sa grbom obići svijet predstavljajući naš grad. Njihovim isticanjemo od danas ubuduće Herceg Novi slavi svoje bogatstvo, nasljeđe, iskrenost, mudrost, mir, snagu i odvažnost”, poručio je on.

Prethodno je defile Gradske muzike i mažoretki išao od Gradske kafane Njegoševom ulicom. Pred brojnim Novljanima i gostima nastupili su na Trgu i stepeništu Tore, uveličavajući svečanost povodom isticanja novih simbola drevnoga grada.

Nakon ceremonije podizanja zastave, na glavnom gradskom Trgu otvoren je bazar na kojem su domaće i goste služili tradicionalnim posluženjem, pršutom i vinom.

Foto: Radio Herceg Novi

Ulična izložba simbola je privukla brojne posjetioce, a nastupili su ulični svirači.

Castel Nuovo je napravio đir kroz grad zabavljajući autentičnim melodijama prisutne, koji su bili oduševljeni cjelokupnim programom.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Milo Vujovic ct
Gost
Milo Vujovic ct

Djeje Novljani trobojka i 4C nase loze Mrnjacevic te gradise Skadar na Bojanu e ojadilise

NEPISMENI
Gost
NEPISMENI

Što ne prikazaste tu zastavu da vidimo kakva će no moram skutera do novoga da je vidimo u novi nijedan bio od 90 ako ne brojim one prolaze kad sam se ukopavali na granici 95

A bjezi
Gost
A bjezi

Bravo vam ga! Od silnih stvari najveci uspjeh su vam simboli grada! I kazu demokrate bolji su od DPS-a. Ovakve demagogije od ovih foliranata!

Send this to a friend