Društvo

NVO Da zaživi selo uredila obalu Borovičkog jezera

NVO “Da zaživi selo” postavila je parkovski mobilijar na obali Borovičkog jezera u Pljevljima.

Kako je saopšteno iz te organizacije, u sklopu projekta “Uređenje obale Borovičkog jezera” postavljena su tri hladnika, šest kompleta stolova i klupa, te jedna info-tabla pored magistralnog puta Pljevlja-Đurđevića Tara. Osim toga, cijela obala jezera je očišćena od smeća.

“Sa ovim aktivnostima smo željeli da bar nešto preduzmemo, da se nešto uradi po pitanju valorizacije i uređenja Borovičkog jezera, pošto sve do dana današnjeg nije uređeno kupalište, kao ni rekultivacija jezera od strane Rudnika uglja. Na ovaj način smo željeli da na pozitivan način isprovociramo i druge subjekte u gradu da nešto urade po pitanju valorizacije Borovičkog jezera, prije svega mislimo na Rudnik uglja Pljevlja, čija je i obaveza bila da se prostor oko jezera rekultiviše, kao i Opštinu Pljevlja, koja je ovo jezero uvrstila u sve lokalne strategije kao potencijal za kupalište i za rekreaciju, a nije se do sada ništa uradilo na tom planu”, kazao je član NVO “Da zaživi selo” Vaso Knežević.

Prema njegovim riječima, jedinu viziju o tom jezeru za sada ima Sportski ribolovni klub “Lipljen”, koji pokušava da ga valorizuje u turističkom smislu, kao ribolovnu destinaciju za šaranski ribolov.

U NVO dodaju da je sedam osoba radilo na čišćenju jezera, izradi i postavljanju mobilijara, a bili su uposleni preko Javnog rada na period od četiri mjeseca, kroz podršku Zavoda za zapošljavanje Crne Gore.

Realizator projekta je NVO “Da zaživi selo”, projekat je podržan od strane Opštine Pljevlja, partner je bila Turistička organizacija Pljevlja, a saradnik na projektu  SRK “Lipljen”.

Ž.N.

6 Komentara na "NVO Da zaživi selo uredila obalu Borovičkog jezera"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend