Društvo

Od sjutra dezinfekcija ulaza zgrada na Cetinju

Opštinski tim Prijestonice na sjednici je pozvao građane da slijede uputstva Nacionalnog koordinacionog tijela, da poštuju fizičku distancu, nose zaštitne maske i rukavice u svim situacijama u kojima mogu doći u kontakt sa drugim ljudima. Preporučeno je da smanje socijalne kontakte i izbjegavaju sve događaje u kojima učestvuje veći broj osoba, da češće peru ruke i da koriste dezinfekciona sredstva.

Kako je istaknutno, na sjednici je donešena odluka da od sjutra započne preventivna dezinfekcija ulaza stambenih zgrada u gradskim naseljima, Doma učenika i studenata, kao i javnih preduzeća čiji je osnivač Prijestonica.

Preventivna dezinfekcija započeće u naselju Gipos, a građanima se savjetuje da ne izlaze iz stanova sat nakon završene dezinfekcije.

Dom zdravlja Cetinje je od 1. do 28. juna testirao 191 građanina. Od tog broja, obrađena su 153 uzorka i pet je bilo pozitivno na novi koronavirus. U toku je obrada 38 uzoraka, a iz Opštinskog tima apeluju na testirane građane da ostanu u samoizaloaciji do dobijanja konačnih rezultata.

Ocijenjeno je da je iskustvo iz prethodnog perioda u suočavanju sa koronavirusom dobra osnova za preduzimanje mjera i preporuka kako bi se zaštitilo javno zdravlje.

Na sjednici Opštinskog tima saopšteno je i da je jutros obavljena preventivna dezinfekcija ulica, gradske pijace, autobuske stanice, prostora ispred Doma zdravlja i Opšte bolnice „Danilo I“, ali i drugih javnih površina.

Na tom poslu, kao i ranije, bile su angažovane ekipe gradskog Vodovoda i kanalizacije i Službe spašavanja, uz koordinaciju Komunalne policije i Odjeljenja bezbjednosti Cetinje.

Opštinski tim saglasio se sa prijedlogom gradonačelnika Aleksandra Kašćelana da Prijestonica, ukoliko se ukaže potreba, finansira dodatno medicinsko osoblje i epidemiološki tim u Domu zdravlja i u Opštoj Bolnici „Danilo I“ kako bi se epidemija koronavirusa držala pod kontrolom.

Opštinski tim preporučio je Javnoj ustanovi Centar za dnevni boravak djece sa smetnjama u razvoju i odraslih lica sa invaliditetom u Prijestonici Cetinje da privremeno obustavi aktivnosti zbog rizika po zdravlje korisnika.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Vukan Đ.
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vukan Đ.
Gost
Vukan Đ.

Kada će na Zabjelu, do sada nijesu dolazili.

Send this to a friend