Društvo

Odgođen protest ispred pljevaljske policije, čekaju se čelnici Vlade i policije

Foto: Alma Sadović

Organizatori protesta ispred Centra bezbjednosti u Pljevljima saopštili da će na nekoliko dana obustaviti svoje demonstracije dok čelnici Vlade i policije ne dođu u taj grad, što im je, kako su naveli obećano, saznaje Pobjeda.

Podsjećamo, juče i prekjuče grupa građana je protestovala ispred CB Pljevlja zbog imenovanja Harisa Đurđevića za načelnika. U ponedjeljak je dio njih ispred prostorija CB Pljevlja skandirao: “Ustala je Sparta sprska, neće ovo biti Turska”, što su osudile brojne opozicione i partije manjinskih naroda, kao i Građanski pokret URA.

Iako su organizatori saopštili da odgađaju proteste na nekoliko dana i večeras se ispred prostorija Centra bezbjednosti okupila manja grupa građana.

“Obavještavamo vas da kao znak dobre volje i razumijevanja obustavljamo na nekoliko dana naš protest, do dolaska čelnika Vlade i policije u Pljevlja, za šta imamo obećanje da će se uskoro dogoditi. Uprotivnom, borba za slobodu se nastavlja”, navodi se u pismu organizatora protesta koje je objavljeno na Fejsbuk stranici “Pljevlja ne daju svetinje”.

Dodaju kako ih je okupila zajednička ideja da, kako kažu, ne dozvole da se tekovine 30. avgusta i mukom stečene slobode na pravdi Boga i pod plaštom demokratskih promjena “predaju opet u ruke lopovskog režima DPS koji je ponizio i opljačkao ovu državu”.

Tvrde da im ne smetaju časni ljudi i pripadnici drugih naroda i vjera u Pljevljima, pa ni na rukovodećim pozicijama u policiji.

“Ali nam smeta, i sa tim se nikad nećemo pomiriti, da nam se poturaju vojnici DPS kao navodni nosioci promjena, a crnogorska javnost obmanjuje pričom kako je opet riječ o srpskom nacionalizmu koji prijeti čitavoj državi. Osuđujemo sve nacionalističke ispade i ograđujemo se od istih a kao dokaz naše iskrenosti saopštavamo naš stav da vjerujemo u časne namjere potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića, ministra unutrašnjih poslova Sekulovića i direktora Policije Brđanina”, ističu organizatori.

Žestoko su obmanuti, dodaju,  i mi ih pozivamo da dođu u Pljevlja da im pokažemo i dokažemo da nije riječ ni o kakvim nacionalističkim orgijama i šovinizmu, ali da nije riječ ni o promjenama, već o podmetanju kukavičjih jaja DPS-a.

Foto: Alma Sadović

Haris Đurđević uvijek je i na svakom mjestu bio prvo politički aktivista i vojnik DPS-a pa tek onda policajac. Mnogi od nas osjetili su to i na svojoj koži, pa i tokom prošlogodišnjih litija. Nedostojan je ne samo funkcije na koju je imenovan nego ne zaslužuje ni djelić pažnje koju je dobio prethodnih dana”,  navode organizatori protesta.

U pljevaljskoj policiji i u Pljevljima, kako kažu, ima mnogo sposobnih, časnih i visoko profesionalnih ljudi, i Bošnjaka i Srba, koji sa uspjehom mogu obavljati tu tešku dužnost.

“Ne pretendujemo da biramo i postavljamo policijske čelnike, ali svoju privrženost i borbu za ideale slobode i demokratije u Crnoj Gori nećemo nikada izdati niti prepustiti presvučenim bojovnicima propalog režima, koji su u trku promijenili partijske boje. Braćo i sestre, čestiti narode, još jednom saopštavamo: pozivamo čelnike Vlade i policije da dođu u Pljevlja, da se pogledamo u oči i da im pokažemo da ih podržavamo kao što i oni podržavaju nas”,  navodi se u obraćanju organizatora protesta.

13

avatar
1000
13
0
0
 
11
generalSokratPetrovicCrniRozaj
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
general
Gost
general

Evo u pljevaljskoj policiji ima “i Srba i Bošnjaka”, izleda su ovi banditi zaboravili da je ovo crnogorska zemlja i da su Crnogorci većina ovdje.

Sokrat
Gost
Sokrat

Pa ovih licemjera ovih lazova…kako makar trun a ne vise obraza nemate pa da prestanete s tim makar malo…ne smeta vam druga vjera i nacija a skandiranje vam fasiticiko cetnicko,a toliko Srba…jadi i s vama zivjeti u suzivotu i slozi…licemjeri.

Petrovic
Gost
Petrovic

Malo ste promjeniti pjesmu Ali vec ste kazali ko ste I sta ste mora da su vas demokrati nagovorile da spusti te ton Ali vas podrzavaju vas 10 tak treba privés ti I to je gotovo ko ste vi da zabranjujete policiskih kolima da udju u stanicu?

Crni
Gost
Crni

Haha pozvali ih vojvoda Mandić,Pipun i Aleksa da se maknu jer je teta iz SAD ambasade veoma nervozna. A kad je ona nervozna oće da lupa po ušima.

Rozaj
Gost
Rozaj

cetnici a sta je bilo lelekanje o Turcima

Jadovi suplji
Gost
Jadovi suplji

Sto se fino drustvance skupilo, mrzitelji svega crnogorskog a za muslimansko i da ne pominjem
, tu je na slici i jedan ratni zlocinac poznati pljevaljski.

🇲🇪Bernini🇲🇪
Gost
🇲🇪Bernini🇲🇪

Neofašisti pozivaju svoje na brifing?

Pljevlja
Gost
Pljevlja

Tito, digni se!

Astro
Gost
Astro

Kakvo lažno saopštenje, pih…

Shoro
Gost
Shoro

E ovi jadovi ako će nam kapu krojiti bolje da nas nije fujjjjjjj

Neno
Gost
Neno

Sve poznati cetnici pljevaljski 🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮

Darina
Gost
Darina

Ovaj Dritan ne zna đe će prije. Ne može da postizava. Kuku plače mi se !

sreten
Gost
sreten

kako vas dps nagovori da fasizirate po Pljevljima…. kako?

Send this to a friend