Društvo

Oko 20 miliona eura za škole i vrtiće u Podgorici

Filip Grujić

Nedavno završene ili aktuelne rekonstrukcije, te kapitalni projekti u oblasti obrazovanja na teritoriji Glavnog grada vrijedni su ukupno oko 20 miliona eura, što dovoljno govori o usmjerenosti ne samo Ministarstva prosvjete, već prije svega ove Vlade, na suštinsko poboljšanje uslova u kojima borave đaci, poručio je danas načelnik Službe za investicije i javne nabavke Ministarstva prosvjete, Filip Grujić, prilikom obilaska OŠ Maksim Gorki, u kojoj se izvode radovi vrijedni oko 100.000 eura, a kojima je riješen najveći broj otvorenih pitanja te ustanove.

Kako je saopšteno iz Ministarstva prosvjete, Grujić je rekao da je samo u posljednjih nekoliko mjeseci u desetak projektata koji se tiču obrazovne infrastrukture Glavnog grada, uloženo oko 800.000 eura, dok se trenutno radi na rekonstrukciji desetak objekata vrijednosti oko 700.000 eura. Drugim riječima, ukupna vrijednost završenih i aktuelnih rekonstrukcija u Podgorici je oko 1,5 miliona eura.

“Kada je u pitanju OŠ Maksim Gorki već je urađena rekonstrukcija rasvjete i drugih djelova škole, kao i obnova stepeništa koje omogućava dodatni i rasterećuje glavni ulaz u školu, u šta je ukupno investirano oko 50.000 eura. Trenutno se radi i na rekonstrukciji toaleta i svlačionice vrijednosti takođe oko 50.000 eura, što sve skupa iznosi oko 100.000 eura investicija samo u ovu školu”, rekao je Grujić.

Osvrnuo se i na radove u još jednoj velikoj gradskoj školi – OŠ Štampar Makarije, gdje se radi na proširenju kapaciteta objektima prekoputa ove škole, čijom će se rekonstrukcijom i adaptacijom dobiti osam novih učionica. Taj prostor će, kako je planirano, spremno dočekati početak naredne školske godine.

“U ovaj prostor biće uloženo oko 200 000 eura, tender za izvođenje radova je u toku, a početak radova se očekuje početkom juna kako bi se objekat pripremio za narednu školsku godinu”, rekao je načelnik Službe za investicije i javne nabavke Ministarstva prosvjete.

Pomenuo je još jedan projekat koji se u ovoj školi radi u saradnji sa Agencijom za stanovanje Glavnog grada, a riječ je o produženom boravku škole Štampar Makarije, vrijednom oko 45.000 eura, za koji je već izabran izvođač radova, tako da će i ovaj prostor brzo biti u funkciji.

“Naravno, ne možemo da ne napomenemo i ključne kapitalne projekte u Glavnom gradu: izabrano je idejno rješenje škole u Tološima vrijedne sedam miliona, završen je tender za izbor izvođača radova u Bloku 6 vrijednosti dva miliona eura i u narednim danima nas očekuje polaganje kamena temeljca. Takođe, priprema se realizacija projekta izgradnje škole i vrtića u City kvartu, ukupne vrijednosti preko 10 miliona eura”, rekao je Grujić.

On je podsjetio i da će škola Sergije Stanić biti rekonstruisana, i to u cjelosti, u okviru projekta sa EIB-om, i samo ta rekonstrukcija biće vrijedna više stotina hiljada eura, što, kako je zaključio, iznosi ukupno više od 20 miliona eura.

7

avatar
1000
6
1
0
 
7
MakseodavdeMrkiSurova realnostCrniPrešo
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mrki
Gost
Mrki

Mlad i perspektivan… Bravo

Surova realnost
Gost
Surova realnost

A sredite malo objekte škola, i dvorišta koja su obrasla travom i rastinjem i puna smeća…

Crni
Gost
Crni

Od nasih para sve to radite, a ne od svojih

Prešo
Gost
Prešo

Sve pohvale za vrtić na Savini.
Izgleda fantastično.
Tako se gradi.

FKB1987
Gost
FKB1987

Volim kad vidim ovako na nekom polozaju gradske momke

Kontraš
Gost
Kontraš

Što je sa školom “Pavle Rovinski” na St.Aerodromu? Pored nje su napravljene dvije velike zgrade, jedna već useljenja, a za drugu već podjeljeni ključevi stanarima. Sigurno će biti mnogo djece školskog uzrasta, a škola je i ovako kuburila sa prostorom, pa su dosta đaka sa Starog Aerodroma upisivali u druge škole.

Makseodavde
Gost
Makseodavde

Ma fora je sto niko nece spavati od buke i dreke djece. Isto kao da u Siti kvart uzmes stan. Cijeli dan ti smrdi

Send this to a friend