Društvo

Onlajn nastave nema u zakonu

Roditelji učenika i prosvjetni radnici tvrde da onlajn nastava, koja se zbog virusa korona tokom čitave nastavne godine sprovodila u većini škola, nije usaglašena za propisima, piše Dan.

V.d. predsjednica Sindikata prosvjete Slavka Bošković kazala je za Dan da se zbog epidemije koristio model nastave koji je bio jedino moguć.

Ona ističe kako se nadaju da će do početka naredne školske godine kombinovana nastava biti usaglašena sa opštim zakonom o obrazovanju i vaspitanju i podzakonskim aktima.

“Svima nama lakše bi bilo da je ovaj model koji se primjenjivao bio usaglašen sa propisima, tako bismo i mogli da vidimo koliko je opterećenje nastavnika. Onlajn nastava i drugi modeli su bili jedino mogući kada smo imali širenje epidemije, jer niko nije znao da će se ovo desiti. Ipak, očekujem da ćemo to pitanje na vrijeme riješiti i do početka nove školske godine imati podzakonska akta za ovakvu reorganizaciju. Kako sada stvari stoje, plašim se da ćemo i narednu godinu morati da organizujemo na ovakav način”, kazala je Bošković.

Kako je dodala, od početka ove školske godine imali su dio nastavnika koji je bio preopterećen, a dio kolega je bio i diskriniminisan.

“Pred svima nama je veliki posao kako bismo organizovali rad u školama na najbolji način. Cilj nam je da držimo časove neposredno, a ne da se predavanja održavaju putem onlajn nastave”, kazala je Boškovićeva.

Direktorica Udruženja Roditelji Kristina Mihailović kazala je za Dan da taj model nastave nije prepoznat u zakonu zbog čega će raditi na tome da se to pitanje riješi.

Predsjednik Gradskog odbora Sindikata prosvjete Podgorica Slobodan Savović je istakao da insistiraju da se pored izmjene nastavnih planova normira i onlajn nastava.

“Mi sve vrijeme držimo onlajn nastavu o kojoj nema ni slova u zakonu. Moramo svi zajedno, i, mi i, ministarstvo i, NVO i, strukovna udruženja da damo doprinos ovim pitanjima kako bismo regularno i na vrijeme započeli novu školsku godinu”, rekao je Savović.

6

avatar
1000
6
0
0
 
6
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣PosmatračKLopkaTitov pionirS morske pjene
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Gost
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Narucite nastavnika preko interneta
Ima na popustu
😀😀😀😀😀😀😀

Posmatrač
Gost
Posmatrač

Ni korone nema u zakonu

KLopka
Gost
KLopka

Dajte platu roditeljima ..Vala su je zasluzili i jos benificirani radni staz ko ima vise od dvoje djece jer ne dizu glave mrceni roditelji bilo da je onlajn ili ne
😄

Titov pionir
Gost
Titov pionir

Svi bi vi meni odgovarali za maske i vjestacke profesore…. I sad ste se sjetili kada se digao narod po Evropi da bacaju maske i traze normalne nastavnike Sram vas bilo .Do sad ste svi cutali .. Zato su tu mediji da NE pisu o protestima vec samo prije o strahu a sad o vakcinama .. E liijepo li bijese… Više »

S morske pjene
Gost
S morske pjene

A jesu li maske po zakonu ?
A od kada to i po kom zakonu treba zdravi da sjedi u karantin ?
Koliko ce platiti odstetu oni sto su imena dali na internetu kada su ih “” obiljezili”” da su zarazni ?
Dje to ima u zakonu ?

Juznjacke krvi
Gost
Juznjacke krvi

Sklanjaj djeci “” mrtvog nastavnika””
Sklanjaj djeci maske da disu jer djeca ne obolijevaju ..
Ne pravite djecu debilima

Send this to a friend