Društvo SINDIKAT DOKTORA UPUTIO OTVORENO PISMO PREMIJERU

Otišlo 150 ljekara zbog najnižih plata u Evropi

Sindikat doktora medicine Crne Gore (SDMCG) uputio je otvoreno pismo premijeru Dušku Markoviću u kojem ističu da je zdravstveni sistem proteklih nekoliko godina zbog niskih plata napustilo preko 150 mladih ljekara i specijalista koji su trebali da budu nosioci posla u bolnicama i domovima zdravlja. U pismu, koje je potpisala predsjednica Sindikata doktora medicine Milena Popović Samardžić, ističu da su podstaknuti činjenicom da Vlada već intenzivno radi na planiranju budžeta za iduću godinu.

“Crnogorski ljekari su danas, nakon značajnih povećanja zarada u Srbiji i Rumuniji, zvanično najslabije plaćeni ljekari u Evropi, a to nas nikako ne približava EU čijem članstvu stremimo. Obraćamo vam se sa molbom da sa vama održimo sastanak na kojem bi se razmatrala mogućnost povećanja zara d a ljekarima zaposlenim u javnom zdravstvenom sistemu Crne Gore. Nesporna je činjenica da sve više crnogorskih ljekara odlazi iz javnog sektora. Na osnovu podataka Sindikata doktora medicine, u poslednje četiri godine crnogorsko javno zdravstvo napustilo je oko 10 odsto ljekara. Među njima su najviše zastupljeni mladi ljekari, sa tek svršenim studijama, kao i stručnjaci srednje generacije koji su trebali dati snažan doprinos podizanju kvaliteta zdravstvene zaštite”, navodi se u pismu.

Kako dodaju, ti ljekari će, nažalost, svoje profesionalne karijere graditi van granica Crne Gore, na čemu je država Crna Gora na velikom gubitku, a što osjećaju i sami pacijenti.

“Kako sada stvari stoji, situacija u najrazvijenijim državama članica Evropske unije ukazuju da će se ovaj odliv najperspektivnijih kadrova nastaviti. Nedavno je šef Savezne ljekarske komore Njemačke Frank Ulrih Montgomeri ocijenio da će u narednih pet do deset godina Njemačkoj biti potrebno 20 odsto više ljekara nego do sada, a što znači 75.000 novih radnih mjesta za ljekare, prvenstveno sa zapadnog Balkana. Dodatno, Eurostat je objavio da je u periodu između 2005. i 2016. godine udio ljekara starosti iznad 55 godina porastao sa 27 odsto na 37 procenata u EU. Dakle, ljekari u EU su i sve stariji, a to tržište rada se otvara sa značajnim pogodnostima za ljekare iz regiona. Za očekivati je da se trend migracije ljekara iz Crne Gore ka zemljama članicama EU samo povećava”, ističu u sindikatu.

Sindikat doktora medicine Crne Gore smatra da je neophodno preduzeti mjere kako bi se adresirao i postojeći deficit kadra u javnom zdravstvu, ali i prevenirao dalji odliv kadra, a da u tom pogledu najveću odgovornost ima upravo Vlada Crne Gore.

“Najveći broj ljekara je napustio crnogorsko zdravstvo podstaknut lošom materijalnom situacijom, iz čega slijedi da je osnovni preduslov za njihovo zadržavanje povećanje postojećih niskih zarada. Treba napomenuti da, pored odliva ljekara, niske zarade ljekara utiču i na rad i kvalitet zdravstvenih usluga u javnom sektoru j er dolazi i do snažne unutrašnje migracije najstručnijih ljekara, i to ka privatnom sektoru. Zakazalo se na mnogim instancama, od isključivanja ljekara iz Zakona o zaradama zaposlenih u javnom sektoru, pa do eksperimentalnih pristupa sistemskom uređenju zdravstva koje trenutno nije fokusirano niti organizovano tako da ispunjava interese i potrebe većine pacijenata”, dodaju oni.

Iz Sindikata su istakli da su imali komunikaciju i sa potpredsjednikom Vlade Zoranom Pažinom oko pitanja koja se dominantno odnose na unapređenje bezbjednosti rada ljekara i njihove adekvatne zaštite prilikom obavljanja ljekarske dužnosti.

“Ta komunikacija je bila konstruktivna, potpredsjednik Vlade je kasnije uključio i predstavnike resornog ministarstva, policije, tužilaštva i sudstva, a odredili smo i set indikatora po kojima ćemo pratiti periodično napredak u ovoj oblasti. Veoma smo zahvalni potpredsjedniku Pažinu na njegovim dosadašnjim naporima, sa mnogo entuzijazma gledamo na ovaj uspostavljeni dijalog i nadamo se da će taj multisektorski pristup dati rezultate, iako i u tom dijelu konačan ishod u mnogome zavisi od posvećenosti svih aktera i političke volje”, objašnjavaju iz Sindikata.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Budimo realni
Gost
Budimo realni

150 љекара је огроман одлив и за највеће државе свијета. Него нама то неће бити јасно(већини) док не буде касно. Ипак није страшно јер нам остају травари и гатари, пророци и исцјелитељи. Да је вјечна!

Bager
Gost
Bager

Nema tu sto mnogo da se prica, plate su male, i treba ih povecati. Najbolje strucnjake zadrzati ( iz svih oblasti) i stimulisati. Osralima dati sansu da budu kvalitetni i voditi racuna da se taj kvalitet vrednuje.
Nije da se to ne moze realizovati. Moze.

Nemamime
Gost
Nemamime

Ove sestre žalosne niko ne pominje.A za jeno 10g kad odu ove starije u penziju (jer ove mlade ne iteresuje ništa bez kompjuter) neće bolesniku imat ko injekciju dat.I one koje uče i znaju i hoće gledaju da odu odavde. No mi smo lideri u regionu riješićemo sve 😂😂😂😂😂

Dr Masan
Gost
Dr Masan

E Ne moze te ocekivati da vam doktori rade besplatno.Dok Kafedzije i ostali poduzetnici obrcu velike pare i voze skupo kola.Onomad me jedan naprsko bosom iz brklje jer ulece brzo .mislim da je namjerno da bi mi stavio do znanja da je on doktor jer Ima pare.E sad Neka lijeci samog sebe a Ja pravac Nemacka.

Nemamime
Gost
Nemamime

Čitam komentare pa se čudu čudim.Recimo:Bolje kod privatnika.Jeste fino pričaju jer imaju vremena.A onda vi mrtvi zadovoljni fino vas je pregledao.Ili koliko para toliko muzike.Rade često i po 24 sata.Zar je to izdržljivo i pri tom još da bude nasminan.Znam da lijepa i topla riječ znači puno i pacijentu i porodici.Ali nije izvodljivo sa toliko rada požrtvovanosti a pri tom… Više »

🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Gost
🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Kuku ti ga nama ada nijesu se zabrinuli za doktore nego ko ce kupit KBC eto sad ce za koji dan biti nema DR…poso za zaradu Eto ti odma da je lakse kupe Kupili sve pa sto ne I kbc

Bager
Gost
Bager

Ququ ti ga u glavu zbog takvpg razmisljana

DAAKA SU-57
Gost
DAAKA SU-57

A sto ste zapeli za doktore , Odose vam sestre i tehnicari, oDLAZE PROFESORI , INZINJERI, U,JETNICI, MUZICARI .
za zanatlije da vam ne zborim, ko da nadje elektricara ili elektromehanicara vise DA VAM NESTO POPRAVI , , PROBLEM SU SVA ZVANJA
I TO CE SE ODRAZITI ZA 4-5 GODINA KADA STARA GARDA ODE U PENZIJU !!!!

Bobo
Gost
Bobo

Pa to je bolesni Sindikat diktora koji brine samo o doktorima…hoce da se pitaju a nemaju 200 clanova u Sindikat. Dok god se ne udruze sa reprezentativnim Sindikatom moze samo da pise ovakve tekstove i iznosi neke cinjenice. Nista od akcije

Bager
Gost
Bager

DAAAAAKA suhoj, a nemoj nam se toliko sjekirati, da nam nije vas koji se “iskreno” sjekiraju davno bi nam krenulo. A sto ste zakukumakali ka one nocne ptice? Bice doktora, nece ih sve pokupiti VMA koga inace drze Crnogorcii koje ste kupili kao talente…

Lutko
Gost
Lutko

Sta??? Mi najnize plate??? Pa mi smo lider u regionu!

KapetanRitzudis
Gost
KapetanRitzudis

Bitno da se za stanove ima,i da smo lokomotiva zapadnog balkana😂

mmm
Gost
mmm

Možda da naši veliki stručnjaci od ljekara prvo nešto nauče, pošto im je svaka druga dijagnoza pogrešna, pa da onda traže povećanje plata…

Nvr
Gost
Nvr

Svuda su u svijetu naši ljekari cijenjeni, sem u svome mjestu. To je odvajkada u Crnoj Gori nažalost.

Gile
Gost
Gile

Cilj ove vlasti i jeste da svi sposobni i pametni pođu…da sa ovima drugima se mogu igrati kako oće

Gile
Gost
Gile

Primjecujem da se hotelijer radulović još se nije oglasio povodom ovoga pitanja…da nije kakav ga virus uhvatio?

pozorište
Gost
pozorište

njemačka potražuje oko 70.000 prosvjetara, zamislite da svih 10.000 iz cg pođu u pečalbu a ostanu menadžeri škola higijeničarke roditelji i đeca

prosvjetari
Gost
prosvjetari

Crnogorske prosvjetare niko ne traži jer države imaju specifične sisteme obrazovanja. Deficit prosvjetnih radnika se može relativno brzo nadomjestiti jer je za njihovu “proizvodnju” potreban samo fakultet od 4 godine. Sa druge strane za ljekara specijalistu je potrebno najmanje 10 godina (6 fakultet +4 specijalizacija + 2 subspecijalizacija). Dakle postoji ogromna razlika u stepenu i vremenu školovanja. Manjak ljekara, za… Više »

Jelena
Gost
Jelena

Da bi neko bio profesor u srednjoj skoli u Njemackoj, treba da se skoluje 9 godina.

Bager
Gost
Bager

” prosvjetari”, pa i nije neka ” ogroma” razlika u vremenu skolovanja prosvjetara, i u ptosvjeti je sve vise magistara i doktora. To jedno, a drugo: vaspitaj ti druze danasnju djecu, i budi strpljiv pa itadji na kraj sa sve zahtjevnijim i ” agresivnijim” roditeljima koji sve znaju, osim sto nemaju vremena za kucno vaspitanje djece, pa i za njihov… Više »

ne bojte se
Gost
ne bojte se

prosvjetari se prepali da odu u de

nina
Gost
nina

S obzirom na nivo stručnosti velikog dijela ljekara (o ljubaznosti i požrtvovanosti da ne pričamo) i to što primaju im je mnogo… Ko god hoće da ide u inostranstvo srećan mu put, ionako svaki ozbiljniji slučaj mora u Bg na liječenje…
Ne idu odavde samo ljekari, nego sve struke…

Beli grad sivi
Gost
Beli grad sivi

Koliko para toliko muzike. A u BGD-u vas čeka spas. Tri bolnice gradske pred zatvaranjem zbog nedostatka kadra. Pa sretan put i tamo. Bolje idite gdje idu naši političari koji su sve ovo i zakuvali…ako vam može biti.

Maverick
Gost
Maverick

Dignite plate u zdravstvu, skolstvu, trgovinama, hotelima, turizmu, ugostiteljstvu, odose vam svi radnici. Nece niko vise da radi za 350e konji glupi! Kao da smo Afrika!

Окле
Gost
Окле

Брзо ли макосте ову вијест са почетне стране.

Bager
Gost
Bager

A, sto je, coce, da nije vijest bila cirilicom ? Ajde, ne tupi!

Ivan
Gost
Ivan

Visina zarada je samo jedan od uslova.
Radni ambijent, organizacija, forsiranje najboljih je sve sto nedostaje.
Prvi uslov treba da bude smjena vjecitih direktora, zadnje izjave Miranovicke i Stefanovica su bas izazvale buru u javnosti

MasterWildCard
Gost
MasterWildCard

Na žalost, ako ima bure, to je “bura u čaši vode”. Mi smo podanička, sužanjska nacija. Pola nas čak negira i da smo nacija, dok svi zajedno kopamo po kantama za smeće i blejimo

dr Ivan
Gost
dr Ivan

Stefanović se snalazi u okviru svojih mogućnosti i ingerencija. Hitna funkcioniše kao jedna od boljih državnih službi. Može uvjek bolje, ali rade dosta dobro za naše uslove. A iz nekog razloga sindikat skoro samo njega napada?

Ivan
Gost
Ivan

Xaxaaxax, ne sprdaj se, hitna pomoc nije milosrdna organizacija, vec trosi puno nasega novca, i ne funkcionise dobro, ima losu reputaciju,.
Koliko vidim prozivaju ga kao javnog funkcionera, a ne licno.A i ova zadnja izjava da se doktori vezu zakonom da rade u hitnoj je dovoljna da se smijeni.

Pacijent
Gost
Pacijent

Super se snalazi i dalje radi sta hoce niko mu nista ne moze cera s posla sve redom koji znaju svoj posao ali ne odgovaraju Stefanovicu.Nadam se da ce sam otici i dozlogrdilo mi je njegovo nastupanje.Elem nije u toku a bogemi se ne kucu odgovara mu status..Avaj nama dok je Stefanovic na celu HMPZ.

Pitch Black @
Gost
Pitch Black @

Koliko rade i znaju dosta su plaćeni.

Sjeverac
Gost
Sjeverac

Tesko Njemcima kad ih budu liječili ovi naši mladi tek svrseni ljekari 😩😩😩
Da sam umjesto Vlade povecao bih samo doktorima plate(mada je to diskriminacija prema ostalim zanimanjima), ali ako se i dalje nastavi odlazakljakra, da svi iz sindikata podnesu ostavke, i da se plate vrate na staro, jer takva mjera ocigledno nije dala rezultate.

Ljekar
Gost
Ljekar

Mnogo volim Crnu Goru…i ne zelim da idem iz nje.Plata mi je mizerno mala u odnosu na rad i zvanje koje imam.Evo da kazem…Sa 10godina staza kao ljekar specijalista-magistar imam platu 720eura.Imam otplatu stambenog kredita sa ratom od 370eura.Troje djece.Da li neko misli da ce me sa povecanjem od 10% zadrzati u Crnoj Gori…Tesko.Zato apelujem na Vladu CG da nam… Više »

Samo istina
Gost
Samo istina

Zasto ne kazete da je to vaša osnovica,a da na to idu razni dodaci,takodje zaradjeni ali postoje. Na zapadu kupovina stana je misaona imenica i mora se izdvojiti vise stotina hiljada eura. Ovdje svake godine odredjeni broj ljekara dobije stan. Ja radim u drzavnoj upravi i magistar sam ekonomije i plus dipl.inzenjer i uopste nam se ne vrednuje master,a plata… Više »

Ljekari
Gost
Ljekari

Niko od ljekara ne dobija stan zato što je ljekar već zato što pripada Partiji.

Djak generacije
Gost
Djak generacije

Druže, osnovica posle 12 godina najvećeg odricanja, za sve što dodatno zaradimo , posle 8 sati rada sa pacijentima, izmoždeni tudjom mukom, treba nastaviti dopunski rad, dežurstvo, koji su takođe najniže plaćeni, a sve to da bi imali privid pristojnog života, da posle toliko muke kažemo “Dobro, evo imam stan i auto na kredit”. To što porodicu ne gledamo, što… Više »

🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Gost
🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Ne gledam ni ja tatu I mamu po citav dan deru. Majka 2 posla..Znaci ona vodi domacinstvo a tata se umori dok sjedi u drzavnoj stolici I prica viceve koleginicama… Eto tako ti I ONI sad zbijaju sale I rugaju se komentarima A znas bice kako oni kazu. Samo paze kako da nadigraju nas budale

XYZ
Gost
XYZ

Zaposli se da radis kao inzenjer, a ne ekonomista u drzavnoj upravi. Plata inzenejrima je znatno visa!

cogito ergo sum
Gost
cogito ergo sum

Onda je svima jasno da bas i ne yivite samo od plate.

Ljekar
Gost
Ljekar

odgovor za ove ostale….zato i hocu da idem iz Crne Gore…ne samo ja nego i ostale kolege…Da nas ne traze na zapadu i ne mame visokim platama,cutali bismo i trpjeli kao i ostala raja…Ovako srecom imamo opciju B.

Migo
Gost
Migo

A koverte ovo ono to ne racunas

Kojo
Gost
Kojo

povecanje mora iznositi minimum 30%…ovo sto se najavljuje povecanje od 10% nista ne rjesava…i dalje smo na dnu.Ne moze sudija da ima platu 1200eura a ljekar specijalista 650eura…Nase sudije niko u Evropi ne trazi…ljekare traze i zato odlaze jer im se moze.

Rudar
Gost
Rudar

Na zapadu postoji laksi nacin dobijanja specijalizacije.
Zdravstvo nije Centralizovano kao kod nas ( sve u PG).
Takodje nijesu rukovodioci partijski pijuni, cast izuzecima…

A za mlade, samo prilika da rade i zive, a ne da se mole i duguju…

dr Ivan
Gost
dr Ivan

Možda je izlaz u privatizaciji. Tržište najbolje određuje cijenu nečije usluge. U SAD i generalno u kapitalizmu-zdrastvena zaštita nije ljudsko pravo, već servis usluga. Odavno nismo u komunizmu. A tako bi ljekari porezima punili državni budžet, pacijenti bi išli kod ljekara koji im odgovara, a poslodavci bi unapređivali i zapošljavali one koji najbolje rade posao.

.....
Gost
.....

I ti si doktor ? Valjda je to drugacija profesija od gradjevinskog inzinjera, arhitekte, masinca… oni su “servis usluga”, oni ne polazu Hipokratovu zakletvu, zato I ne moze (ne bi trebao) svako bit doktor medicine ! Ja se slazem da medicinari moraju imate bolje, dobre uslove, ali ako na to gledas kao na “pruzanje usluga” koje treba obavezno doobro naplatiti,… Više »

dr Ivan
Gost
dr Ivan

Za razliku od doktora, nijedna profesija u CG nije toliko na udaru medija, sudova i na kraju naroda kao mi. A onda kad neko hoće da pobjegne iz takvog sistema-onda ga osuđuju da nije patriota, da je gramziv i slično. Pošto smo usvojili da možemo da blatimo, tužimo, šikaniramo, a ponekad i bijemo ljekare, onda treba da usvojimo i ostale… Više »

Glava
Gost
Glava

Pa vec je tako,ako imas para ljecis se kod privatnika.

Doktor
Gost
Doktor

Plata je bitan uslov ali nije jedini, uslovi rada su ocajni, forsiraju se podobni I nesposobni,partijski uhljebi su vjeciti direktori, srasli su sa foteljom, dovoljno je vidjeti izjave ovog Stefanovica I Miranovicke I sve je jasno.
Spakovati se I otici

dr Ivan
Gost
dr Ivan

Minimum poštovanja dostignuća i podizanje koeficijenta po uzoru ne mora na EU-bar na region-minimum 2 prosječne plate. Malo ko će biti stranac u tuđoj zemlji i skorojević, ako je ispoštovan u svojoj. Ili privatizacija-slobodno tržište, pa koliko ko zaradi i ko voli kod koga da se liječi.

dr Ivan
Gost
dr Ivan

A Stefanović solidno radi svoj posao, u odnosu na ingerencije. Jedna od boljih državnih službi, bez obzira što može da bude i bolja.

Jelena
Gost
Jelena

Kad ti neko recimo spasi oko, nije bad usluga nego spasenje. Neku uslugu ccovjek mkze da uradi sam(sebi skratis pantalone) ‘a sam sebi oko posle povrede na radu recimo, ne mozes spasiti. Daj da se ne ugledamo bas za sve na. USA

Sefket
Gost
Sefket

Mi smo zdrava nacija.Crnogorcima ne trebaju ljekari.Cuss da se soko sivi razboli.Vece bruke ot toga nema.Ajte vi vidari za Njemacku.Tamo ima bolesnija koliko ocete.Lijecite ih a nase zdravlje ne dirajte.

Djani
Gost
Djani

Sto se njih tice mozete da idete oni se lijece u inostranstvo.

Maro
Gost
Maro

Bez povecanja od minimum 30% nema se sta vise sa Vladom Cg pricati. Sindikat ako pristane na 10%,odmah da svi podnesu ostavke.

Doktor
Gost
Doktor

Crnogorski paradoks. O platama doktora ne pregovara Sindikat doktora medicine nego sindikat zdravstva koji zastupa interese čistačica, vozača, portira i srednjeg medicinskog kadra. Prihvatiće oni i 5% samo ako iz Vlade nastave da sipaju u kriminalnu otlrganizaciju – stambenu zadrugu “Zdravstvo.”

KRcko
Gost
KRcko

zasto mi obrisaste komentar?? Napisah samo da su u Srbiji u zadnje 2godine bila 4 povecanja plata ljekarima i da sada ljekari u Srbiji imaju osnovnu platu preko 1000eura…a da nikome nije jasno sta se desava sa Crnom Gorom gdje ljekari specijalisti vec vise od 12godina rade za najnizu platu u Evropi koja iznosi 650eura

Slavko
Gost
Slavko

Ne mozes da uporedjujes Crnu Goru koju je DPS unistio i Srbiju koja radi i proizvodi.

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Ne znam kolike su im plate tacno, ali znamda ce do kraja godine biti jos jedno povecanje u Srbiji.

Rudar
Gost
Rudar

Kakva osnovna plata u Srbiji 1000 e? Krcko, pogresno si obavijesten.
Bilo je povecanja ali ne bas toliko. 🙂 Precera ga… Osnovna plata nije ni 700 e

Ljekar
Gost
Ljekar

Specijalista ima osnovnu platu 105 hiljada dinara…To je preko 900eura…Nije Krcko mnogo pogrijesio

cetinje
Gost
cetinje

Bas me zivo interesuje hoce li se tamo “JEZITI”i “GLEDATI U DZEPOVE”pacijente uz nasu domacu opasku” POLAKO,KAKVA JE MUKA”.E toga tamo nema,a zdravo bili i zaradili.

mrva
Gost
mrva

svi koji su otisli nijesu se vratili…ja ih znam barem 10ak…svi su ostali i ne razmisljaju o egzistenciji…Sistem u Sloveniji je sjajan za porodice sa djecom…Plata od 2000 do 3500eura…zavisno da li si ljekar početnik ili specijalista…Sva djeca dobijaju djecji dodatak,povraćaj poreza, regres od 1000eura u julu,i za trece dijete se prilikom kupovine novog auta umanjuje cijena auta za 22%…

CcF
Gost
CcF

Kako sad najniže plate. Pa stalno nas ubjeđujete da smo lider u svemu, ekonomski tigar, da su okolo svi propali? Zar 2,07 € dnevno nije dovoljno za pristojan život? Počeću da gubim povjerenje u sve, pa i u ovaj portal.

gagi
Gost
gagi

Nije dobro sto doktori i “ostali doktori”napustaju Crnu Goru,ali ljudi idu dje misle da im je boljesrecno im bilo,a tamo dje odu imat ce dosta troska-dadzbina i sl.pa neka vide dali ce moci zivjeti,iskreno srecno im bilo,ali u Crnoj Gori zakonski (ako se postuje)gube sve benifite od osiguranja i svega drugog sto posjeduju “stalni”gradjani”Crne Gore.Samo se “bojim”da ce opet doci… Više »

Džeparac
Gost
Džeparac

Ti što imaju “džeparac” skupe i u CG dovoljno pa im na pamet ne pada da idu. Odlaze uglavnom oni koji džeparac ne traže a od plate ne mogu da žive dostojno čovjeku. Ne odlaze samo ljekari. Već upravo oni koji su uz to i ljudi.

miko
Gost
miko

Druze upravo odlaze oni koji su ljudi i koji ne zele dzeparac…

LSCG
Gost
LSCG

Treba neko da vam se obaveze da ostane. Svako zivi najvise voli da stekne status i da se iskaze u svojoj drzavi. Ali vi mu nudite da se obaveze da ostane za 500e, a Ustav mu garantuje besplatno skolstvo., ne vlast, nego drzava kojoj porez placa . Svaki doktor koji dobro zivi u CG je doktor koji uzima “cast”. Na… Više »

Bnjj
Gost
Bnjj

Cg propali projekat, privatna država u kojoj se živjet ne može

Perica
Gost
Perica

Bio sam juče kod doktora u onoj novoj privatnoj ordinaciji.
– I, šta kaže doktor?
– Dvesta evra.
– Ne to, nego šta imaš?
– Pedeset evra.
– Ama, mislio sam, šta ti fali?
– Sto pedeset evra!

Tuga za Jug
Gost
Tuga za Jug

Odlaze I odlazice svi mladji ljudi od doktora inzinjera pa sve do poloprivrednika I stocara jer smo dotakli dno za zivot .. Ovdje samo uspijevaju biznismeni zajedno sa svojom djecom ONI SAMO TRAZE DA ZIVE ZIVOT I DA ZATO BUDU PLACENI JER NECE NIKO VISE “”” ISPIRANJE MOZGA “”:

Perica
Gost
Perica

Tužno sjedim u bolnici i citam ovu vijest. Zakazali mi u 7 sad je 7:45. Sad preko reda udje neki Rajo iz Podgorici. Vjerovato ja sa sjevera mogu da cekam. Nego ko je doktor sad iza ovih bijelih vrata? Da čekam ili pobjegne?

boki
Gost
boki

Samo gledaj da ti posle Raja ne uđu i Gajo i Vlajo. A unutra sjedi Paja Patak i naravno da neće da ih pusti da čekaju. A tebe ko šiša. Tako to ide.

Мудовиште
Gost
Мудовиште

Divno li nas danas razgovori mili brate!!!A šta reče to srećeti??? E kukanje😱😱😱

Mojjemali
Gost
Mojjemali

Bolje idi doma, i treba bačit ove mobilne đavo ih izio !!!

Smijurija
Gost
Smijurija

Bježi, bolje ti je. Jer ovi što ostatoše ili ne znaju ili neće da liječe!

Pcelica
Gost
Pcelica

Rajo mi je stric izvanji

Doktor KCCG
Gost
Doktor KCCG

Nisu ti mogli zakazati u 7 h jer se termini otvaraju tek od 8 h. Ljekari imaju jutarnji sastanak od 7 -7.30 h, a od 7.30 – 8 h imaju jutarnju vizitu. Nemoj da te sledeći put opet uhvate da lagiš.

Perica
Gost
Perica

Da ti pokaze uput.

Perica
Gost
Perica

Svi su kroz hodnik šetali sa kafama i kikotanje iz kancelarija.

Tuga za Jug
Gost
Tuga za Jug

Osluskivalo se listanje novina. Sad smo MI na CDM….cek da procitamo

samoreciaaa
Gost
samoreciaaa

Posle 01.01.2020 tek ce nastupiti egzodus ali svih struka a ne samo ljekara.

Angela Merkel
Gost
Angela Merkel

Zašto baš tada?

Send this to a friend