Društvo

Ovo su najbolji mladi naučnik i žena naučnica

Dodjelom nagrada najboljem mladom naučniku i ženi u nauci zatvorena je 14. Međunarodna naučna konferencija „Transformacioni procesi u sportu – sportska dostignuća, koja je u prethodna tri dana organizovana u Budvi.

Za najboljeg mladog naučnika proglašen je Marko Gušić sa Univerziteta u Novom Sadu, a za najbolju ženu u nauci Jana Nova sa Univerziteta Masarik u Brnu, u Češkoj, saopšteno je iz Univerziteta Crne Gore.

„Nepodijeljeno mišljenje učesnika i organizatora skupa je da je konferencija opravdala sva očekivanja i da su Fakultet za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore i Crnogorska sportska akademija, kao organizatori, načinili dodatni iskorak u promociji sportske nauke i njenog značaja, ali i na povezivanju naučno-istraživačke zajednice zemalja učesnica“, navodi se u saopštenju.

Posebna vrijednost konferencije, kako se dodaje, osim multidisciplinarnosti, je i učešće oko 100 magistranata i doktoranata, koji su bili u prilici da prate izlaganja i učestvuju u diskusijama koje su vodili prominentni regionalni i svjetski naučnici i istraživači iz oblasti sportskih, društvenih, humanističkih i medicinskih nauka.

U radu konferencije, kroz plenarna izlaganja, poster sesije, radionice i panele, učestvovalo je gotovo 300 učesnika iz 23 države svijeta.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
mila
Gost
mila

Od kada je fiskultura nauka??

beni
Gost
beni

Od kada je covjekov rad podijeljen na fizicki i umni. Ovi drugi su istrazivLi prve i tako nastade nauka koja je u svojoj eviluciji mijenjala imena, sve do sportskih nauka.

Zox
Gost
Zox

Sve sto se moze izraziti teorijom verovatnoce (nisu samo strogi zakoni obelezje nauke) moze se naucno objasniti. Za Vas kojima je fiskultura “besciljno trosenje energije” zaboravljate da je prenos znanja (transfer)) najvaznije obelezje kulture kao materijalnog ali i duhovnog stvaralastva. Dakle TRANSFER a ne cinjenica da neko govori (papagaj), vozi bicikl (medved), zonglira liptu (foka). O unapredjenju sposobnost (mororickih i… Više »

Ivo Zec
Gost
Ivo Zec

Da znas sto je nauka, ne bi ovako glupo pitanje postavila, Mila.

Send this to a friend