Društvo

Ovo su neradni dani povodom Dana Državnosti Crne Gore

Zastava Crne Gore, FOTO: Ministarstvo odbrane Crne Gore

Na osnovu Zakona o državnim i drugim praznicima, Dan državnosti se praznuje 13. i 14. jula, te su neradni dani za ovaj državni praznik ponedjeljak 13. jul i utorak 14. jul.

“Državni organi, organi lokalne samouprave, javne ustanove, javna preduzeća i drugi subjekti koji obavljaju djelatnosti od javnog interesa dužni su da u praznične dane obezbijede vršenje poslova čijim bi prekidom mogle nastupiti štetne posledice po građane ili državu”, saopšteno je iz Ministarstva rada i socijalnog staranja.

 

 

10

avatar
1000
7
3
0
 
9
DakyNidzoRašaCetinjeNema veze
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Daky
Gost
Daky

Navikla gospodja Marija da zaradjuje od maja do oktobra da se napuni para sad nema nema sezone nema turista.Inace kad je bilo posla i para radnike je placala mizerno eto sad da vidis kako je kad imas puno pa nemas bice bolje Maro nedaj se …..

Nema veze
Gost
Nema veze

Marija ja bi te stavio za nekom kasom u voli pa da onda tražiš da radiš svaku nedelju,poz

Nidzo
Gost
Nidzo

Prijatelju ne rade svi u Voli,ali se sve kroz Voli gleda. Voli je drzavni projekat i nista mu nece biti. Moze neradni dan za svakog radnika u toku sedmice(da se vode evodencije i sl),niko nije protiv prava radnika. Ali bez likvidnih preduzetnika nema ni radnika-placenog(!) i zadovoljnog. Ima dosta radnika kojima su plate smanjene,opravdano-ne mogu da ih plate. Po meni… Više »

hans
Gost
hans

Konačno više neka objave da je samo za državne uhljebe svaki praznik a za ostale svaki je dan radni.

PATIZANSKI PUT!
Gost
PATIZANSKI PUT!

SRECNO I BIRICETNO CRNA GORO, VAZDA SE VIORILA NASA ZASTAVA,DA JE VJECNA CRNA GORA!!!

Marija
Gost
Marija

Moj posao uništiše neradne nedelje, pa praznici svaki po 2 dana. Jos u ovo vrijeme virusa i gluposti.
Zamislite jos da je sezona dobra a neradimo 2 dana?!
Mrčene prodavnice i butici su jedino što ne radi. A pekare,apoteke,kafici, kladionice itd nemaju radnike jel?
Sram vas bilo sve iz ministarstva ekonomije! Sve!

Cetinje
Gost
Cetinje

Marija na koje si “gluposti”mislila, vidji Mare ti bila “uciti”za popadiju pa da ti zivot bude lagan,nijesi kasno evo traze po Ristovih konaka,no moras biti u “prve redove”kad pocnu politicke litije.

Raša
Gost
Raša

Sigurno bi zaposlila još radnika, kada bi prodavnice radile nedjeljom. Treba da Vas je stid, davali ste tim jadnim prodavačicama dva slobodna dana u mjesecu i kalendarsku nedjelju za GO. Po opštem kolektivnom ugovoru je propisano 174h u što ulaze i državni praznici. Kada ste ih platili za državni praznik po kolektivnom ugovoru?

Pjer
Gost
Pjer

Pa kad je dan drzavnosti

ehti
Gost
ehti

Oeeeeeeeeeeeeeeee

Send this to a friend