Društvo

Parking na Škveru relaksirao centar, ne i džep vozača

Foto: Portal Radio Jadran

U hroničnom nedostatku parkinga u Herceg Novom mnogo znači što je opet otvoren onaj u najatraktivnijoj zoni, na Škveru, na mjestu bivšeg Zanatskog u vlasništvu kompanije Euroland, Jevgenija Medvedeva. On je od 1. jula u zakupu Parking servisa, koji će ga koristiti do 1. oktobra.

Parking se naplaćuje po utvrđenom cjenovniku Parking servisa za posebna parkirališta sa naplatnom rampom. Korisnicima parkinga na raspolaganju je 120 mjesta.

Na taj način će, privremeno tokom sezone, biti riješeno parkiranje i makar malo umanjen saobraćajni pritisak, često i kolaps, ka Gradskoj luci.

Ipak, mještani i preduzetnici sa Škvera nijesu zadovoljni, jer je problem u cijenama, koje su, kako ističu, previsoke.

Najprije je parking bio zatvoren, jer kompanija Euroland nije uspjela da dobije neophodnu dozvolu za rad, a sada je problem što sebi ne mogu da priušte dnevne i karte za privredna lica, koje su previsoke, pa su prinuđeni da se parkiraju negdje drugo. Zbog toga je, kažu, parking često poluprazan.

Na naplatnom kisoku sa rampom vidljivo je istaknut dio cjenovnika, na kojem piše da je cijena parkiranja za sat od šest do 22 časa euro po satu, dok sat parkiranja od 22 do šest sati ujutru košta jedana i po euro po satu, koliko košta i započeti sat.

U Parking servisu navode da dnevna karta za dan košta 15 eura, dnevna karta za korišćenje parkinga od dva do sedam dana košta 12 eura, a za osam i više dana 10 eura.

Međutim, povlašćena propusnica za stanare na mjesečnom nivou iznosi 50 eura, dok povlašćena propusnica za pravna lica na mjesečnom nivou iznosi 70 eura.

“Parking na Škveru ne spada u opšta parkirališta, te samim tim nije zoniran, već spada u kategoriju posebnih parkirališta sa naplatnom rampom. Cijene se razlikuju od ostalih dijelova zona/grada, a formirane su na osnovu lokacije i vrste parkinga (posebno parkiralište)“, objašnjavaju u Parking servisu.

Ugovor o zakupu je potpisan do 1. oktobra, uz mogućnost produženja i naplata će se sigurno obavljati do tada.

4

avatar
1000
3
1
0
 
4
ToniHerceg NoviPrešoTuristko
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Herceg Novi
Gost
Herceg Novi

Ajte pješke, ljenčine jedne, pa će vi bit džabe.

Prešo
Gost
Prešo

Parking servis u Herceg Novom kešira za godinu četiri miliona eura.Malo li je, i taj se novac sada koristi za zapošljavanje aktivista za nastupajuće izbore.
Ima li Država kontrolni mehanizam da spriječi zloupotrebu srestava od parkiranja.

Toni
Gost
Toni

Dobar ti je vic. Država gora 100x po pitanju partijskog zapošljavanja.

Turistko
Gost
Turistko

Cijene parkinga su u Budvi godinama unazad vise od ovih, pa se o tome ne pise i ne prica

Send this to a friend