Društvo

Parking servis u Tivtu zaradio preko 220.000 eura

Foto: Boka news

Preduzeće Parking servis Tivat čiji je osnivač i jedini vlasnik opština, lani je zaradilo 222.300 eura, piše portal Boka news.

Uz zaradu od 89.507 eura iz osam mjeseci 2017. godine kada je PST počeo sa radom, ova firma je za manje do dvije godine svom opsnivaču prihodovala ukupno 311.871 euro.

Po odluci odbornika na jučerašnjoj sjednici lokalnog parlamenta, od te sume ukupno će 120.00 eura biti usmjereno je za nabavku novog specijalnog vozila „pauk“ za odnošenje nepravilno parkiranih automobila, dok će ostatak dobiti od 191.871 euro biti uplaćen u budžet Opštine.

PST je lani uz naplatu korišćenja ukupno pet tzv. posebnih parlirališta u užem centru grada i na aerodromu Tivat, počeo i naplatu korišćenja i skoro 380 parking mjesta duž ulica i u dvorištima zgrada u užem gradskom jezgru, pa su ukupni ostvareni prihodi te firme značajno porasli i iznosili su 531.712 eura.

Firma zapošljava 19 radnika a nakon njihovog često iskazivanog javnog nezadovoljstva niskim zaradama, nedavno je u PST potpisan novi kolektivni ugovor pa su plate zaposlenih značajno uvećane i dovedene na nivo prosjeka u ostalim preduzećima u vlasništvu opštine.

Kao najbolji resurs PST-a lani se pokazao posebno parliralište u Arsenalskoj ulici, u blizini gradske rive Pine i Porto Montenegra gdje ima 183 parking mjesta za automobile i četiri za autobuse, a koje je ukupno prihodovalo 222.423 eura.

Dva parkirališta na Aerodromu zajedno su lani zaradila 178.365 eura, dok je od naplate uličnog parkiranja zarađeno 69.302 eura, računajući i prodate tzv.povlašćene parking karte za crvenu i žutu gradsku parking zonu.

11

avatar
1000
4
7
0
 
9
KenanKonanDojlNjnjnikolasssBobaSefket
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
KenanKonanDojl
Gost
KenanKonanDojl

Ih kakvi su to biznismeni i stratezi jado moj!

Boba
Gost
Boba

Dzabe kad su racuni Opstine u atlas – prsloj banci!

Sefket
Gost
Sefket

Bobo a ko je to namjestio.Prsla DRPs vlast koja drma tivtom.

Boba
Gost
Boba

Hahahahaha, kakva glupa izjava!

Vele
Gost
Vele

Manku da napravite spomenik u sred Tivta jer je prije njega bilo malo primorsko mijesto poput Risna i Bijele.

xxy
Gost
xxy

U Tivtu je bio vojni brodoremont sa tradicijom 120 godina dje su remontovali vojni brodovi stranih flota i nasih brodova i podmornca , veliki broj zaposlenih sa pravom dobijanja stanova , za vrijeme SFRJ Tivat je bio drugi grad po visini plata i standarda gradjana samo je Maribor imao visi standard. Turisticki resursi prije Manka ,Club Mediterane francuski i svajcarski… Više »

Sefket
Gost
Sefket

Vele dok ne dodjose skakavci sa sjevera Tivat je bio grad za primjer.

Leopold
Gost
Leopold

Bravo!

nikolasss
Gost
nikolasss

bolje vala da nije ni dolazio

Njnj
Gost
Njnj

Muči Vele bogati,Tivat je počeo da cvjeta prije Porta,Arsenal je oskolovao mnoge dobre djake,a sad govore o parkingu.Mislim da je glupo sto nema mjesta za gradjane za Kotorane Budvane Novljane mjesta gdje se ne placa..uzmi ti strancu pare i treba kad dodje u ovu ljepotu ali nase nemoj

CG NY
Gost
CG NY

Prodajte to, odrzavanje je preskupo i ne isplati se. Sve sto radi treba prodati. Sozinu pod hitno isto

IRONIJOOOO

Send this to a friend