Društvo

Parkovski mobilijar ponovo na meti vandala

Pored svih napora gradske uprave da izgradnjom novih i rekonstrukcijom postojećih igrališta pruži našim najmlađim sugrađanima adekvatan prostor za igru i druženje, nesavjesni pojedinci nastavljaju sa lošom praksom uništavanja i otuđivanja mobilijara u parkovima i na igralištima.

Naime, juče su na nedavno izgrađenom dječijem igralištu na Bulevaru Stanka Radonjića, otuđene letve sa svih klupa koje su bile u sklopu igrališta, a takođe je otuđen mobilijar na novom igralištu na Zabjelu i u Bloku VI.

Komunalna inspekcija je po prijavi građana izašla  na teren, nakon čega će podnijeti krivičnu prijavu protiv NN lica nadležnim državnim organima.

Podsjećamo, u cilju očuvanja imovine Glavnog grada, a shodno Zakonu o zaštiti lica i imovine, na deset lokacija na teritoriji Podgorice postavljen je video nadzor.

“Na ovaj način želimo da damo dodatan doprinos smanjenju vandalizma u Podgorici koji je bio svakodnevna pojava godinama unazad”, navode u PG Birou.

Tako je u popravku polomljenog i uništenog mobilijara u proteklih pet godina Glavni grad uložio 124.078 eura, što je dovoljno sredstava za izgradnju nekoliko novih igrališta.

“Apelujemo na sve građane da se odgovorno odnose prema javnim gradskim površinama, a svi oni koji primijete nesavjesno ponašanje pojedinaca koji na bilo koji način ugrožavaju vizuelni i funkcionalni efekat javnih zelenih površina, da takvo ponašanje prijave Upravi policije ili Komunalnoj inspekciji, navode u PG Birou.

8

avatar
1000
7
1
0
 
8
Narcis ZgubidanPlimut expresSo & TEKILASonja69Volim te zeleno
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Mjesto šarafa,stavit zakovice,onda bez velike buke ne mogu dignut daske.

Plimut expres
Gost
Plimut expres

Litijaška posla.

Sonja69
Gost
Sonja69

Crnogorci kršni momci

Volim te zeleno
Gost
Volim te zeleno

Primitivizam nove vlasti otvara vrata primitivizma na svim nivoima. Čemu se čudimo, i ako nađu počinioce i procesuiraju dovoljno je da kažu da je taj mobilijar ostatak prošle kriminogene vlasti i sudija će ih osloboditi. Inače smo dobro viđeli ko su i što su većine sudija u CG. Postavljeni devedesetih sa drugim ciljevima a sada im se ništa ne može!

Commentator
Gost
Commentator

Kamere, čuvari…?

So & TEKILA
Gost
So & TEKILA

jedino na ovom poluostrvu koje se balkan zove trebaju čuvari za komunalni mobilijar.

So & TEKILA
Gost
So & TEKILA

mora da je milo

Kosmopolit
Gost
Kosmopolit

A kamer postavite bravi nepismeni.

Send this to a friend