Društvo

Plemeniti gest barskog stomatologa

Leković

Poznati barski stomatolog dr Neven Leković od danas volontira na vakcinalnim punktovima u ovom gradu. Nakon prijepodnevne smjene u svojoj ordinaciji, on će popodneva provoditi u sali Gimnazije ili hotelu “Princess”, gdje se u Baru sprovodi masovna imunizacija stanovništva.

Kao građanski aktivista, dr Leković je prepoznat i kao član i jedan od osnivača Lajons kluba (LC) Bar Antibaris, koji pripada najvećoj svjetskoj volonterskoj humanitarnoj organizaciji Lions Club International (LCI).

“Cijelu prošlu godinu obilježila je pandemija koronavirusa. Pratile su nas i tužne vijesti o smrti naših sugrađana. Mnogo familija je izgubilo svoje najbliže, a siguran sam da nema građanina koji nije ostao bez komšije, prijatelja, poznanika. Sve me to podstaklo da konstantno razmišljam kako da pomognem. Najveći borci u ovoj teškoj priči su zdravstveni radnici, posebno oni koji rade u Covid odjeljenjima ili ambulantama”, kazao je Leković.

On je dodao da se ponudio da pomogne na bilo koji način i da makar mali doprinos u borbi sa virusom.

“Zato sam danas ovdje i biću i narednih dana sa ljekarima i sestrama na punktovima za masovnu vakcinaciju”, obrazložio je dr Leković svoj gest u duhu gesla Lajonsa “We serve (Pomažemo)” .

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
BubiMarks
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bubi
Gost
Bubi

Divno! Bravo

Marks
Gost
Marks

Svaka cast!

Send this to a friend