Društvo

Počeli radovi u ulici Vojvode Boža na Cetinju

Prijestonica Cetinje započela je radove na prvoj fazi ulice Vojvode Boža, koji bi trebalo da budu završeni za mjesec dana.

Kako je saopšteno iz cetinjske uprave, radovi se izvode na dijelu ulice pored zgrade suda i tužilaštva, a osim gradnje kolovoza i trotoara, obuhvataju i izgradnju parking prostora.

“Zadovoljan sam što se držimo planirane dinamike i što nas kriza izazvana pandemijom koronavirusa nije omela da sprovodimo važne infrastrukturne projekte. Problema ima, ali činimo sve da ispoštujemo prioritete koje smo, poštujući zahtjeve građana i potrebe grada, definisali kroz program razvoja i druga strateška dokumenta“, kazao je gradonačelnik Aleksandar Kašćelan.

Gradonačelnik Cetinja je, osim gradilišta u ulici Vojvode Boža, obišao i radove na ulici Aleksandra Puškina.

Dio te saobraćajnice, na potezu od Mojkovačke do ulice Baja Pivljanina, kako je najavljeno iz kompanije Avio Petrol koja je izvođač radova, trebalo bi da bude završen do kraja septembra. Osim kolovoza i trotoara, do tada će biti završena i sva tri parking prostora.

“Dva parkinga za najveće gradsko naselje Gipos već su završena, a naredne sedmice trebalo bi da započne gradnja trećeg između prvog i drugog niza zgrada. U Avio Petrolu očekuju da će u novembru završiti kompletnu ulicu Aleksandra Puškina, odnosno spojiti novom saobraćajnicom Mojkovačku ulicu sa Bulevarom Crnogorskih junaka”, navode u Prijestonici.

Dodaju da se rekonstrukcija ulice Aleksandra Puškina izvodi u dvije faze, od kojih prva obuhvata izradu saobraćajnice sa pripadajućim trotoarima, a druga izgradnju tri parking prostora u Giposu.

“Nova saobraćajnica trebalo bi da ima kolovoz širine šest metara, trotoare sa obje strane, a projektom je predviđena i ugradnja atmosferske i fekalne kanalizacije, postavljanje vodovodnih i elektro-instalacija, javne rasvjete i TK instalacija. Planom rekonstrukcije predviđeno je i hortikulturno uređenje, odnosno sadnja 76 stabala”, naglasili su.

Izgradnja ulice Vojvode Boža i rekonstrukcija ulice Aleksandra Puškina realizuju se kroz Program razvoja Prijestonice Cetinje za 2020. godinu, kojim je za njihovu gradnju predviđeno oko 800 hiljada eura.

5

avatar
1000
4
1
0
 
3
Đorđe BožovićSUZICetinjankaSasamirko
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
SUZI
Gost
SUZI

Poslije 30 -og sve ce ostaviti .

Cetinjanka
Gost
Cetinjanka

Sve kad se zavrsi je lijepo, ali se za Mojkovacku krivac mora nalazit 14 mjeseci se radi 1km postojece obilaznice, zapitajte se malo i prosetajte u lakovane cipele

Sasa
Gost
Sasa

Mojkovacku zavrsavajte pa dr ulice pocinjite, ovo je sramota vise od god dana

mirko
Gost
mirko

Prosetaj gradonacelnice malo Mojkovackom ulicim, zapoceli ste radove prije 14 mjeseci
Pitali se iko kako zive ti ljudi u uslovima prasine i raskopane ulice.

Đorđe Božović
Gost
Đorđe Božović

Stpimo se malo do 2035 će se završiti stadion pušti mojkovaćku nema trke do 2050 pokažite im 30tog što mislite

Send this to a friend