Društvo Podgorica

Počelo uređenje parka za spomenik Ivanu Crnojeviću

Podgorica bi do decembra trebalo da dobije spomenik Ivanu Crnojeviću, jednoj od najznačajnijih ličnosti u istoriji Crne Gore i to u parku ispred Gimnazije Slobodan Škerović, piše Dan.

Spomenik će biti od bronze, na mermerenom postamentu. Donator je kompanija Zetatrans Blagote Radovića pa će se i njegovo ime naći na bočnoj strani postamenta.

Uređenje prostora je već počelo, a stanovnici glavnog grada različito komentarišu lokaciju za spomenik.

Sugrađanin Velimir Čukić smatra da Ivanu Crnojeviću priliči samo Cetinje.

“Mislim da je lokacija potpuno pogrešna, ne vidim poentu da se njegov spomenik postavi baš tu. Smatram da je najbolja lokacija za njegov spomenik ona na kojoj se već nalazi, to jest na Cetinju, jer je to mjesto na kojem je on stolovao, odnosno upravljao državom. Međutim, očigledno je da neko ne obraća pažnju na to, kao kada su postavili spomenik vojvodi Mirku Petroviću na samoj granici sa Kučima”, kazao je Čukić.

Za razliku od njega Leonid Đurović smatra da je lokacija dobro izabrana.

“Mislim da je ovo dobra lokacija za spomenik, posebno što je ispred jedne obrazovne ustanove. Uz to grad se razvija, pa će ovo mjesto u bliskoj budućnosti izgledati vrlo lijepo”, smatra Đurović.

Dragan Đekić je mišljenja da je spomenik trebalo postaviti bliže bulevaru koji nosi naziv po ovom vladaru.

“Mislim da je bolja lokacija za postavljanje ovog spomenika bila da se postavi u bulevaru Ivana Crnojevića, ali ni ovo nije loše, jer ipak je ovo uži centar grada”, zaključio je Đekić.

15

avatar
1000
10
5
0
 
14
Stara PodgoricaamoPlatinum inc.HomoSapiensDr.Brato
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
amo
Gost
amo

Spomenik je trebalo postavit na oni trg te ga zovu Argentina i da se zove trg Ivana Crnojevica uz istoimeni bulevar.

Bankar
Gost
Bankar

Hahahahahaha…..tuga od DPS-a,dje oce da postave spomenik.Normalno bi bilo u bulevaru koji nosi ime Ivana Crnojevica,a ne tamo dje ga niko ne vidi,ma nikada vise DPS definitivno!

Miki
Gost
Miki

U dvorištu podgoričke gimnazije treba da stoji spomenik – bista prof. Mihaila Bukvića osnivača i prvog direktora iste. Pored podgoričke bio je osnivač i prvi direktor nikšićke gimnazije. Ali, izgleda da to mnogi ne znaju pa je prof. M. Bukvić i njegov doprinos razvoju prosvete u CG pao u zaborav!

Dr.Brato
Gost
Dr.Brato

Prosvete?

Rolex
Gost
Rolex

Ovo je skandalozno kako DPS velica crnogorski indentitet,postavljaju spomenike koje bi velicale CG indentitet na mjesta sa malom ili nikakvom frekventnoscu gradjana,kao da se neko ne naljuti,ovo zalosno i porazno.Dok velicaju i dalje neprijatelje CG,ulica vlade,najljepsi park Karadjordjevicima,i ulica lopova CG pisanog blaga V.Karadzica,su i dalje na prometnim mjestima glavnog grada.

HomoSapiens
Gost
HomoSapiens

Nije da nijesi u pravu, ali u toj obrazovnoj ustanovi bitiše veliki broj osoba.

Milos
Gost
Milos

Sto ce im sad Ivan Crnojevic. Eno Sv.Petra pa kralha Nikole. Samo mi recite je li Crnojevic osnovao pg ili ct. Sve za pg odavno je to pocelo bila je nazad 40-50 god slika dje Blazo Jovanovic vuce Lovcen. Zna se ce se istorija stvarala. Sramota da se ovo radi.

Platinum inc.
Gost
Platinum inc.

A da se postavlja spomenik nekog anonumusa i Leskovca došao bi na otkrivanje istog!
Ko vas ne zna …
A možda i ne znaš za dinastiju Crnojević?

Centar PG
Gost
Centar PG

Ovo je nacionalna sramota gdje hoće da podignu spomenik tako značajnoj crnogorskoj ličnosti! Kao da ga namjerno kriju od eventualnih posjetilaca između zgrada Hitne pomoći i Gimnazije! Zašto ga ne sitave na trg Argentina, koji je takođe besisleno imenovan tako ili duž Bulevara Ivana Crnojevića, ali tako je kad pripravnik dođe za gradonačelnika!

Maestro
Gost
Maestro

Trg Argentina nije besmisleno imenovan. Dobio je ime kako bi skrenuo pažnju na veliki broj Crnogoraca koji se tamo odselio u 20. vijeku, zbog potrage za boljim životom. U znak prijateljstva i Argentina je napravila trg Montenegro u provinciji Ćako.

Tara je mulj
Gost
Tara je mulj

Sve u Podgoriicu
Zaboravljeno Cetinje

Prešo
Gost
Prešo

Djabe vam je rabota ako ne postavite video nadzor Sve uništiše stoka jedna.

Nenad
Gost
Nenad

Lokacija nije za I.C i.tacka

Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

prvo treba ispraviti istorijske nepravde i imena ulica i parkova iz centra grada zamijeniti sa vaznim licnostima iz crne gore…. karadjordjeva ulica i park a covjek nikad nije bio u cg i nekakve veze nema sa cg .. hercegovacka…sve imena za neke nebitne ulice van centra grada

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Cijenim da je Džordž Vašington svraćao u Podgoricu ?

Send this to a friend