Društvo

Počinje izgradnja trga i pijace na Njegušima

Na Njegušima je danas ozvaničen početak izgradnje trga i pijace, a vrijednost investicije je 500 hiljada eura.

Kamen temeljac za izgradnju trga i pijace položili su ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja, Milutin Simović i gradonačelnik Prijestonice, Aleksandar Bogdanović.

“Izgradnjom trga na Njegušima dobićemo mjesto okupljanja dobrih energija, mjesto okupljanja dobronamjernika, vrijednih preduzetnika i svih onih koji dolaze ovdje na Njeguše”, kazao je Simović.

On je istakao da je ovo još jedan vrijedan projekat za Cetinje, Njeguše, i za cijelu Crnu Goru.

“Vrijednost investicije je 500 hiljada eura uz učešće Kapitalnog budžeta u iznosu od 280 hiljada, a ostatak će biti obezbijeđen dijelom sa nivoa lokalne uprave, a dijelom će participirati Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja”, rekao je Simović.

Bogdanović kazao je kako je riječ o još jednom projektu koji Njeguše treba da pozicionira kao konkurentan turistički lokalitet u Crnoj Gori.

“Rekonstrukcijom trga i pijace, uređuje se preko dvije hiljade metara kvadratnih prostora koji je svojim oblikom i formom zadodoljiti potreba domaćeg stanovništva, ali i sve brojnijih turista. Planirana je zamjena cjelokupne podzemne infrastrukture, izgradnja parking prostora, zelenih površina, javne rasvjete, te urbanog mobilijara”, rekao je Bogdanović.

On je saopštio da će se ovim projektom dobiti i lokacije za montažne objekte izložbeno prodajnog karaktera, koji će omogućiti lokalnom stanovništvu da kroz prodaju plasiraju tradicionalne proizvode sa ovih prostora.

Bogdanović je, kako je saopšteno iz Prijestonice, naveo da će se na taj način podstaći razvoj poljoprivrede i domaće radinosti i stvoriti uslovi za ostanak ljudi na selu i naseljima van urbanih gradskih zona.

On je kazao kako se u poslednje vrijeme jako puno investira u ovaj kraj, kako u dijelu rekonstrukcije putne infrastrukture, tako i u izgradnji novih turističkih kapaciteta.

“Rekonstrukcija putnog pravca od Cetinja do Njeguša i izgradnja tunela od Čekanja do Bukovice ima ogroman značaj za valorizaciju potencijala ovog područja. Uskoro ćemo dobiti jedan kvalitetan put, koji će omogućiti znatno bržu i sigurniju saobraćajnu vezu između Cetinja i Njeguša”, rekao je Bogdanović.

Prema njegovim riječima, raduje što se tim projektom ne završavaju aktivnosti kada je u pitanju saobraćajna infrastruktura, jer je urađen projekat rekonstrukcije puta od Krstca do Ivanovih Korita u dužini od deset kilometara.

“Očekujemo da uskoro započnu radovi i na tom putnom pravcu”, dodao je Bogdanović.

On je kazao da realizacijom ovih projekata, Prijestonica Cetinje i Vlada na sistemski i cjelovit način rade na stvaranju uslova za razvoju Njeguša i Katunske nahije, sa turističkog i sa aspekta poljoprivrede.

Saopšteno je da je planiranio da radovi traju 90 dana, a izvođač je firma „Tošković“.

Kako se navodi, Simović i Bogdanović obišli su i investiciju izgradnje eko sela na Krstcu, vrijedne gotovo pet miliona eura, koji će ponuditi smještajne kapacitete visoke kategorije ali i brojne druge turističke sadržaje.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Filipa
Gost
Filipa

Odlicno , radujemo se sta god ucinite a da nebi ko zamijenio one polomljene sadnice lipa u Negosevu ulicu prema Plavom dvorcu.

marija
Gost
marija

kakva ekipa. au.

xyz
Gost
xyz

Pa kako ti nije jasno Sva cokolada sa Cetinja ide na pijacu na Cetinje

russ
Gost
russ

Što bi sa čokoladom,,???

Filipa
Gost
Filipa

@ russ ( republika srpska)

Okuporali ste uraince ……

Send this to a friend