Društvo Raspisan tender za radove na rekonstrukciji Stadiona malih sportova vrijednosti 550.000 eura

Pogledajte kako će izgledati Stadion malih sportova

Agencija za izgradnju i razvoj Podgorice raspisala je juče tender za izvođenje radova na rekonstrukciji Stadiona malih sportova, vrijedan 550.000 eura, saopšteno je iz Glavnog grada.

Radovi će, kako objašnjavaju, podrazumijevati rekonstrukciju igrališta za mali fudbal i košarku, tribine sa izradom ostave za mobilijar i rekvizite i izradu pristupne staze od glavne kapije do igrališta i tribina. Takođe, radovi podrazumijevaju i neophodno ozelenjavanje prostora.

“Tender će biti otvoren do 18. novembra, a Odluka o izboru najpovoljnije ponude donijeće se u roku od 30 dana od dana javnog otvaranja ponuda. Osim sredstava opredijeljenih od strane Glavnog grada, u rekonstrukciju Stadiona malih sportova sredstva će uložiti i Fudbalski savez Crne Gore u iznosu od oko 50.000 eura”, dodaju oni.

Iz Glavnog grada podsjećaju da je plan Stadiona malih sportova saglasno Detaljnom urbanističkom planu „Nova Varoš 2“ iz 2008. godine na ovom prostoru predviđao urbanističku parcelu za izgradnju stambenih objekata.

“Međutim, Glavni grad je još maja 2015. godine donio Odluku o izradi izmjena i dopuna planskog dokumenta, sa smjernicom iz Prostorno urbanističkog plana, kao plana višeg reda, da se na navedenom prostoru izvrši prenamjena površine kolektivnog stanovanja u površine za sport i rekreaciju”, navode oni.

Na taj način je, kako ističu, jasno iskazan stav Glavnog grada da se na prostoru Stadiona malih sportova ne rade objekti kolektivnog stanovanja, već da se ovaj prostor planski tretira kao zona sporta i rekreacije.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
CENTAR
Gost
CENTAR

Dječije igralište se nalazi odmah ispod poligona, treba postaviti modernu teretanu na otvorenom kako bi taj prostor imao smisao koji treba da ima.

Tomos
Gost
Tomos

Sem ovih stolica, ovako i sad izgleda. Ali pohvala, sa nihe neka zgrada planirana tu…

Prč
Gost
Prč

Ako ce da naplacuju ovo,ne treba mi nista a i sad je i onako zakljucan da djeca moraju preskakati ogradu.usput mogli ste odvojiti teren za odbojku i badminton,ljudi bi igrali da imaju dje

Ocigledno
Gost
Ocigledno

I parking za posjetioce koji se nece naplacivati

Miki
Gost
Miki

Extra !!! Sve te pare kad ulozite onda u dugorocni zakup po 1000 eura mjesecno necijem sinu

veki
Gost
veki

ne dirajte Goricu, očistite poligon i ima mjesta za sportiste i gledaoce. nagrdiste LJubović pa na Goricu

Send this to a friend