Društvo

Pokrenulo se klizište u Baru, srušilo se drvo

Ispod magistrale koja vodi od Šušanja ka Sutomoru u dijelu Zelenog pojasa pokrenulo se klizište koje je uzrokovalo pad bora i oštećenja kolovoza.

Foto: Bar info

Bor su ubrzo otklonili vatrogasci, a načelnik Komunalne policije Stevo Pejović kazao je Radio Baru i Bar Infu da se na tom mjestu gradi hotel i da je investitor “Sky Development” doo Bar.

Inspektori su još u novembru, po prijavi građana, vršili nadzor ovog gradilišta.

Foto: Bar info

“Izvođač radova doo Rašketić iz Bara dostavio je na uvid rješenje Ministarstva održivog razvoja i turizma, kojim je pomenutom investitoru u maju 2017. godine izdata građevinska dozvola za objekat -hotel. Izvođač je dostavio na uvid i glavni projekat i projekat konstrukcije. Kako se radi o objektu za koji je izdata građevinska dozvola, Komunalna policija je dostavila inicijativu Upravi za inspekcijske poslove, kao nadležnom organu za odlučivanje, odnosno postupanje po istoj”, kazao je Pejović.

On dodaje da je o svemu obaviješteno i JP za upravljanje morskim dobrom Crne Gore.

“Komunalna inspekcija će rješenjem zaustaviti radove dok glavni republički inspektor ne donese rješenje kojim će se naložiti šta je potrebno uraditi da se obezbijedi saobraćajnica”, zaključio je Pejović.

Na ovoj dionici jutros se vozilo naizmjenično jednom kolovoznom trakom, a saobraćaj je sada normalizovan.

Send this to a friend