Društvo

Pooštriti kazne za organizovanje borbi pasa

Foto: Ilustracija

Potrebna je izmjena zakonske regulative u dijelu pooštravanja kaznene politike za organizovanje i učešće u borbama između pasa, kao i uključivanje drugih nadležnih institucija u čitav proces, na šta će biti stavljen poseban fokus u skorijem periodu, saopšteno je na jučerašnjem sastanku Uprave policije – Centra bezbjednosti (CB) Podgorica, Savjeta za zaštitu životinja Vlade Crne Gore i tima Korina Animals.

Iz udruženja Korina animals saopšteno je da je detaljan i posvećen razgovor označio početak saradnje institucija i ove NVO koja je ovog marta otpočela kampanju protiv borbi pasa u Crnoj Gori.

Iz ovog NVO-a upozoravaju da su borbe pasa u Crnoj Gori i dalje aktuelne i dešavaju se i češće nego što se misli.

“Međutim, bez pravovremenih informacija teško je počinioce zateći na djelu i samim time i dokazati da je neko počinio ovo djelo.  Ono što borbe pasa izdvaja iz ostalih aktivnosti u korpusu zlostavljanja i mučenja životinja jeste što su počinioci gotovo uvijek ljudi iz kriminalnog miljea, kojima je ovo dodatni način za sticanje profita, te postaju jako vješti u tome da zaštite svoj biznis. Međutim, insajdera ima uvijek, pa i u ovom zatvorenom krugu ljudi, a informacije koje dobijamo od njih su dragocjene”, tvrde oni.

Učešće na sastanku su uzeli predstavnici UBH. Sastanak je organizovan na osnovu preporuke Savjeta za građansku kontrolu rada policije koji se založio za snažnije povezivanje nadležnih institucija, uključujući i Policiju, i civilnog društva.

Ovom prilikom iz Korina animals-a pozvali su građane da, ukoliko imaju neka saznanja o borbi pasa, ih kontaktiraju uz potpuno garantovanje anonimnosti. Građani ih mogu kontaktirati na Instagram, Fejsbuk stranici, ili putem mejla.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Zlo
Gost
Zlo

Samo udri

Realno
Gost
Realno

Nisu psi bijesni, nisu ni vlasnici, nego gledaoci zbog kojih se sve to radi. Užas!

Beli
Gost
Beli

Možda bi trebalo organizovat borbe gazda od pasa, bilo bi pravičnije. A ne da treba pooštrit kazne nego zabranit organizovanje borbi pasa. Jednom zauvijek.

Send this to a friend