Društvo

Postavljeni novi saobraćajni znakovi na pružnom prelazu u Ilinu

Novi znakovi na prelazu (Foto: Bar info)

Kao prvi korak ka bezbjednijim prelascima pruge, Opština Bar je danas postavila novu saobraćajnu signalizaciju na prilazima pružnom prelazu u Ilinu, nadomak naselja Šušanj.

Tako je na ovom prelazu postavljeno 16 saobraćajnih znakova i osam dodatnih tabli koje upozoravaju i obavještavaju vozače na udaljenost od pružnog prelaza.

Kako je za radio Bar kazao Dejan Škerović, samostalni savjetik za lokalne puteve u Sekretarijatu za uređenje prostora, komunalno-stambene poslove i zaštitu životne sredine, opština je preduzela aktivnosti na nabavci i obnavljanju saobraćajne signalizacije.
“Radi se o signalizaciji koja upozorava vozače na nailazak na pružni prelaz, koja se postavlja se na udaljenosti od 240, 160 i 80 metara, te novih znakova STOP, ograničenja brzine i znakove zabrane saobraćaja za vozila čija visina prelazi Zakonom dozvoljenu visnu, s ciljem povećanja bezbjednosti na pružnom prelazu. Saobraćajna signalizacija je postavljena kako na glavnim prilaznim saobraćajnica, tako i na onim saobraćajnicama koje su u neposrednoj blizini pružnog prelaza, a ukršaju se sa glavnim”, dodao je on.
Foto: Bar info
Prema njegovim riječima, svi saobraćajni znakovi koji su se nalazili na pružnom prelazu i prilaznim saobraćajnicama su zamijenjeni  novim znakovima radi lakše uočljivosti.
“Takođe, svi saobraćajni znakovi koji su bili ranije postojali, a trenutno nedostaju su ponovo postavljeni”, dodao je Škerović, apelujući na vozače da poštuju signalizaciju, kako zbog svoje, tako i zbog bezbjednosti drugih učesnika u saobraćaju.
Podsjetimo, na ovom prelazu se prije mjesec dana dogodila teška nesreća kada je poginuo trogodišnji dječak. Voz je udario automobil u kojem su bili on i njegova majka.
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
alo
Gost
alo

Kod nas znakovi sluze za laksa vjestacenja nakon udesa, niko od vozaca ih ne konstatuje. Mozda ih treba praviti vecim

Send this to a friend