Društvo

Požar na Paštrovskoj pod kontrolom, najvažnije da su sačuvani ljudski životi

U svjetlu jučerašnjih dešavanja na Paštrovskoj gori, u opštini Budva, održan je sastanak opštinskog Tima za vanredne situacije, na čijem čelu se nalazi predsjednik Opštine Dragan Krapović, a na sastanku su donijeti potrebni zaključci i preduzete su neophodne mjere kako bi se situacija u potpunosti sanirala i stabilizovala.

U toku jučerašnjeg dana požar je lokalizovan i stavljen pod kontrolu, međutim nakon promjene meteroloških uslova-jačanjem sjevernog i sjeveroistočnog vjetra, požar se tokom noći proširio do te mjere da je ugrožavao ljude i imovinu na nekoliko lokacija u Paštrovićima.

“Izuzetnim naporima pripadnika Službe zaštite i spašavanja Opštine Budva, kao i njihovih kolega iz okolnih opština koji su pritekli u pomoć požar je jutros oko šest časova lokalizovan i ponovo stavljen pod kontrolu. Takođe, želim da istaknem da smo zahvalni Službama zaštite i spašavanja iz okolnih opština, Direktoratu za vanredne situacije Ministarstva unutrašnih poslova Crne Gore, kao i Službi zaštite i spašavanja Opštine Budva na čelu sa načelnikom Draganom Božovićem na uloženim naporima i stavljanju ove izuzetno teške situacije pod kontrolu“, istakao je Krapović.

Kako je dodao, najvažnije je da su sačuvani ljudski životi.

“Da nije bilo ozbiljnih povreda i da je sačuvana imovina građana”, dodao je Krapović.

On apeluje na javnost, sugrađane i goste koji borave na teritioriji opštine Budva, da se pridržavaju osnovnih pravila u slučaju da dođe do požara i da odmah pozovu Službu zaštite i spašavanja Opštine Budva na broj 123 ili Operativno-komunikacioni centar Direktorata za vanredne situacije MUP na broj 112, i da daju što preciznije informacije o tačnoj lokaciji izbijanja požara.

Sastanku Tima za vanredne situacije prisustvovao je i direktor Direktorata za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Mirsad Mulić sa saradnicima.

Send this to a friend