Društvo

Požar u Liješevićima izazvala dva radnika dok su čistili plac

Foto: Skala radio

Požar koji je danas izbio u donjogrbaljskom selu Lješevići nešto poslije 10 sati ugašen je brzom intervencijom pripadnika kotorske Službe zaštite i spašavanja.

Kako je kazao komandir Službe Maksim Mandić, vatru su izazvale dvije osobe koje su, i pored zabrane paljenja vatre na otvorenom u ljetnjim mjesecima, namjeravali na ovaj način da očiste plac i najvjerovatnije ga pripreme za gradnju. Oni su prijavljeni kotorskoj policiji.

Kako nezvanično saznaje Skala radio radi se o Enesu Žigiću iz Banovica (1991) i Sabahudinu Jagodiću iz Živinice (1992) koji su dobili nalog od vlasnika Saše Samardžića iz Tivta da obave čišćenje placa. Nakon privođenja i uzimanja izjave, kotorsko tužilaštvo je saopštilo da nema elemenata krivične odgovornosti pa će pomenuti radnici, zajedno sa vlasnikom placa Samardžićem, koji je priznao da im je dao nalog za čišćenje placa, biti procesuirani od strane kotorske Komunalne policije.

Komandir kotorskih spasilaca je kazao da su apeli da se ne pali vatra u ovim vrelim ljetnjim danima na otvoreno urodili plodom i da je šumskih požara znatno manje nego ranijih godina, ali da još uvijek ima onih nesavjesnih koji se ne pridržavaju pravila i upozorenja.

Na intervenciju je izašlo 10 vatrogasaca sa troje vozila. Vatri je zahvatila nisko rastinje a njeno širenje je spriječeno brzom dojavom i blagovremenom intervencijom kotorskih spasilaca.

6

avatar
1000
5
1
0
 
6
Budimo realniCucaCommentatorDankoSurova realnost
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Budimo realni
Gost
Budimo realni

Битно је да људи нису имали лошу намјеру. Многи не знаји колико мало треба да ватра за коју мислимо да је мала прерасте у пожар. Због тога се и давају забране ложења у овом периоду. А осим ватре која може да се отргне контроли простим ширењем постоји опасност од преноса ватре на сусједну локацију искром или листом папира или картона… Više »

Cuca
Gost
Cuca

Jesu li prijavljeni ovi iz BIH..?

Commentator
Gost
Commentator

Ovakve treba najstrožije kazniti, kao lekciju za druge. Pa đe je tim ljudima mozak?????

Surova realnost
Gost
Surova realnost

Nema krivične odgovornosti???? Krivični zakon Crne Gore propisuje ovo djelo kao djelo izazivanja opšte opasnosti! Zakon o zaštiti i spašavanju isto…A da, možda je gosp.Samardžić zaštićen, ima imunitet…da,da, da ,u redu sudija…

Danko
Gost
Danko

Ama ne drami kad niko nije povrijedjen! Radnici su priznali da su zapalili a ovaj je priznao da im je naredio! Takođe mogli su i da ne zovnu vatrogasnu no samo da odu i da se katastrofa napravi! Dalje , slucaj preuzima komunalna i ona moze ( ako oce ) grdnu kaznu da im naplati e sad oce li tu… Više »

Strašno
Gost
Strašno

Bolest je u ljudskim glavama, svi to kažu, ali svi misle da se odnosi na nekoga drugoga.

Send this to a friend