Društvo

Preko 2.500 prijava za Fond za kvalitet i talente

Prošlogodišnja dodjela-nagrada iz Fonda za kvalitet i talente

U Ministarstvo prosvjete pristiglo je preko 2.500 prijava za Fond za kvalitet i talente, iz koga se dodjeljuju godišnje nagrade najboljim nastavnicima i učenicima.  Kako naglašavaju iz ovog resora, to je dvostruko više u odnosu na prošlu godinu, kada je stiglo preko 1.000 prijava.

Struktura ovogodišnjih prijava je kako slijedi: nastavnici osnovnih škola oko 620; nastavnici srednjih škola oko 380; nastavnici umjetničkih škola oko 80; učenici osnovnih škola oko 610; učenici srednjih škola preko 700; učenici umjetničkih škola oko 100.

Predsjednik petnaestočlane komisije koja će se baviti vrednovanjem ponuda i potpredsjednik Crnogorske akadmije nauka i umjetnosti akademik Ljubiša Stanković poručio je da cijeni da broj prijava pokazuje kako sami kvalitet Fonda kao relativno novog instituta u propisima, tako i činjenicu da je prošle godine urađen kvalitetan posao, kojim je dobijeno dodatno povjerenje nastavnika i učenika u cjelokupan proce“.

Ljubiša Stanković

Komisija se, kao i prošle godine, sastoji kako od predstavnika Sindikata prosvjete i nevladinih organizacija, tako i od predstavnika direktora, strukovnih udruženja, Centra za stručno obrazovanje, Ispitnog centra, Zavoda za školstvo, te predstavnika Ministarstva prosvjete.

Kampanju za Fond za kvalitet i talente ove godine podržao je veliki broj javnih ličnosti, ali i nastavnika i učenika, a među kojima su: Zvonko Pavićević – predsjednik Sindikata prosvjete, Andrija Milošević – glumac; Katarina Bulatović – sportistkinja, Momčilo Zeković – pisac i kompozitor, Bojana Bojović-Golijanin – urednica jutarnjeg programa TV Vijesti, Marija Marković – urednica jutarnjeg programa TVCG, Radmila Stupar-Đurišić – psihološkinja, Branka Femić-Šćekić – glumica, Iris Polumenta – urednica na Prva TV, Darko Vukčević – direktor škole “Sergije Stanić”, Irena Madžgalj – učenica i prošlogodišnja dobitnica nagrade iz Fonda.

Prosjek nagrada će, kako napominju iz Ministarstva, kao i prošle godine, iznositi 1.000 eura, pojedine biti i do 2.000 eura, a očekuje se da će biti dodijeljeno oko 500 nagrada i to do kraja ove godine.

13

avatar
1000
7
6
0
 
10
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣SnobPenzijaNDBojko sine
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Gost
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Ima li zainteresovanih
Prodajem jarice povoljno
Moze na rate

Penzija
Gost
Penzija

Sve po dps propisima
Ovaj Sehovic u zadnji mjesec vise odradi nego zadnje 10 god
Blago nama snjim

Građanka
Gost
Građanka

Ovo je odlično i treba da se nagrade talentovani učenici a i nastavnici

Bojko sine
Gost
Bojko sine

Treba i skole da se okrece. Da krovovi ne prokisnjavaju.

ND
Gost
ND

Treba nagraditi,ali ne otimsjući novac od škola,štoŠehović radi.

Snob
Gost
Snob

Da da zato gladuju nastavnici I profesori da ne pominjem druge

Drago
Gost
Drago

Ministar prosvjete koji god projekat pokrene dovede ga uspješno do kraja, pravi podsticaj za učenike i nastavnike .

Bojko sine
Gost
Bojko sine

Nije tacno. Dualno obrazovanje u kanalu. Modularna nastava se ne realizuje. Najuspjesniji projekat mu je da tebe 3 godine drzi pored tastature.

ND
Gost
ND

Vidi se po dostignućima “reforme”.

Rada
Gost
Rada

Konstantno samoreklamerstvo ministra Šehovica… samo da preuzme stranku uključuje sve koji bi glasali za njega.

Kreto
Gost
Kreto

Kako se omasovljava pokret “talentovanih”, za koju godunu će svi dobiti nagradu (ili unaprijeđeno zvanje). Finska će se ozbiljno zamisliti o kvalitetu svog školstva i nastavnika. E, zamislite da to tamo neko predloži!:-)) No, makar će đeca od nagrada pokupovati finske mobilne, pa ćemo ih utješiti.

zoki
Gost
zoki

Divan fond za talentovane ucenike nema sto!!!Znate li da je 80% ucenika od dobijenog novca kupilo ajfon telefone!. Prava nagrada za talentovane ucenike treba da podrzi njihov talenat a to su kampovi oiz oblasti njihovog interesovanja i nadarenosti, ljetnje skole, strucna literatura, pripreme za olimpijade itd… No kome pricati? Nerazumiju oni to!

ND
Gost
ND

Ove godine njih 2000 ostaje kratkih rukava. I ovo zovu nagrsđivanje. Inače,potpidujem tvoj komentar!

Send this to a friend