Društvo

Preminuo Vladislav Ašanin

Preminuo je bivši glavni i odgovorni urednik Televizije Crne Gore Vladislav Ašanin (58), novinar, javni radnik – čovjek.

Vladislav Ašanin je kao odlikaš završio gimnaziju u njegovom Titogradu, a potom i Ekonomski fakultet Univerziteta Veljko Vlahović.

Generacije ga pamte kao angažovanog aktivistu, prije svega na Ekonomskom fakultetu, gdje je iskreno, pun ideala, obavljao omladinske funkcije, a nikada nije bio funkcioner. Ni tada – ni do posljednjeg dana.

Funkcije su dolazile vremenom, iako ih nije tražio. Bio je na početku višestranačkog sistema u Crnoj Gori šef kabineta predsjednika Skupštine, a potom, sredinom devedesetih i glavni i odgovorni urednik Televizije Crne Gore.

Prije 20 godina prihvatio je da bude i glavni i odgovorni urednik dnevnog lista “Dan”. Sarađivao je s brojnim listovima, pokušavajući da očuva i zadrži mladalačke ideale – bez obzira na političku konjunkturu.

Posljednih godina je teško bolovao, ali je otišao časno, često pominjući svoje pretke iz ugledne i junačke crnogorske porodice Ašanin.

5 Komentara na "Preminuo Vladislav Ašanin"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend