Društvo

Priča o psu koji je spasio malu Kjaru rasplakala region

Region je juče oko šest sati konačno odahnuo, kada je poslije cjelodnevne potrage, osmogodišnja djevojčica Kjara pronađena u industrijskoj zoni Kotora. Djevojčica je provela noć u šumi, zajedno sa superherojem Šarlotom, koja na svom bijelom plaštu ima crno srce.

<<<Pronađena djevojčica koja je nestala u Kotoru<<<

Za razliku od superheroja koji imaju razne noći, Šarlota, poenterka stara nešto više od godinu dana, na boku ima crnu šaru u obliku srca. A sudeći po onome što je činila tokom dvadeset i četiri časa, koliko je Kjara bila odsutna iz svog doma, isto takvo, pa i veće, kuca unutar njenih grudi.

Naime, na društvenim mrežama se pojavila Šarlotina priča, koja je u istom i rasplakala i raznježila sve one koji su pročitali njenu životnu priču. U prvi mah, pričalo se da je ona Kjarin pas, što je kasnije demantovano. Ispostavilo se da je ona tek u posljednjih godinu dana pronašla sigurno utočište za svoje šape.

Šarlota je, nažalost, bila jedan od onih pasa koji su još kao štenad bačena na ulicu, prepuštena ljudima i njihovoj dobroj volji na milost i nemilost. Na njenu sreću, pitomim očima i biljegom na boku, očarala je Žanu Kaganovskaju, Ruskinju koja živi u Podgorici, da joj pronađe novi dom.

“Poenterka, stara oko mjesec i po dana, za sada teška tek kilogram i sto grama… Preslatka curica koja je imala sreće da je nađe dobar čovjek i donese je kući, ugrije je, nahrani… I to pošto je odvojena od majke i ostavljena sama u kartonskoj kutiji, blizu kamionske pijace… Nadam se da će naći zaista dobru porodicu koja će je voljeti i maziti, jer joj je to neophodno, preče od hrane… Treba dobre, tople ljude… Pomozimo joj da takve i pronađe”, glasio je jedan od komentara ispod slike koju je Žana podijelila na svom Facebook profilu.

Šarlotina sreća je stigla u vidu porodice Ljaruskaja, Olge, Dimitrija i njihovih ćerki. Za godinu dana ljubavi, pažnje i nežnosti, Šarlota je izrasla u pravog psa čuvara, te stoga ne čudi što se od djevojčice Kjare nije odvajala sve dok nije stigla pomoć.

Dok je Kjara išla ka svojim roditeljima, Šarlota se vraćala u svoj dom, daleko, van očiju ljudi i djevojčice koju je štitila i pazila. O njenom postupku najbolje svjedoče riječi onih koji znaju njenu sudbinu.

“Ovo je pas heroj koji je štitio djevojčicu Kjaru. Iskopala je rupu da se djevojčica smjesti, legla je kraj nje i grijala, lizala joj ruke izgrebane od žbunja. Kada su spasioci stigli, uplašila se od njih i pobjegla. Kada je Kjara bila na sigurnom, ona se vratila svojoj kući. Kjara nije njena vlasnica, ali je ona štitila kao da jeste. Šarlot je kao što vidite nekada bila ulični pas. Kao štene je ostavljena na ulici, a spasila je divna Žana Kaganovskaja i udomila je kod porodice koja divno brine o njoj. Šarlota na tijelu ima srce jer Šarlota je pas ljubavi. Nekada neželjeni pas, danas je heroj. Nadamo se da ćete kroz ovaj primjer shvatiti i da ćete se bar malo ljepše ophoditi prema njima. Da ih nećete tući, maltretirati, trovati. Nadamo se da ste shvatili da svaki pas zaslužuje da živi, nikada ne znate kada vam život može zavisiti od njih”, pisalo je u objavi posvećeno ovom hraborm i četvoronožnom superheroju iz Kotora.

Poput svoje drugarice, Kjare, i Šarlota se našla u nježnim rukama svojih ukućana, o čemu svjedoči i slika koju je Olga postavila.

“Živa i sva mokra, slava Bogu”, napisala je Olga.

Ona se oglasila i ispod objave Žane Kaganovskaje, gdje je napisala kako je za nju, supruga i djecu, Šarlota član porodice, te da na nju gledaju kao na treću ćerku.

13

avatar
1000
11
2
0
 
13
Šarlotina tetkaPravnikBalšaNeko1966Novak Ramov
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Šarlotina tetka
Gost
Šarlotina tetka

Povratiću koliko gluposti ste napisali.

Pravnik
Gost
Pravnik

Svaka čast, ali ja mislim da je pas djevojčicu i odvukao u šumu!Osim toga da je bar zalajao svo to vrijeme dok su je tražili, lakše bi je našli! To je što bi neki rekli”zaludni pas “!!!

Balša
Gost
Balša

Obična laž

Neko1966
Gost
Neko1966

Dajte ljudi, ne pricajte nam bajke! Odrasli smo ljudi.

M sssve casno
Gost
M sssve casno

Svaka cas tako i treba

LOPOVI
Gost
LOPOVI

Koja izmisljotina

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

E moj lopove nije tebi lako sa tvojom glavom

Volim prirodu
Gost
Volim prirodu

Čovjek može mnogo da nauči od životinja……

Janki
Gost
Janki

Predivno. Obozavam pse.

Vozi misko
Gost
Vozi misko

Svima im dati drzavljanstvo

GoranM
Gost
GoranM

i kucku

Doris
Gost
Doris

Najbolji covjekov prijatelj.Nikad vas napustiti nece a svoju ljubav ce bezuslovno pruzati

Dejo ferrara
Gost
Dejo ferrara

Dirljivo mnogo. …

Send this to a friend