Društvo

Prihvaćena peticija studenata za upis na specijalističke studije

Mubera Kurpejović

Ministarstvo prosvjete prihvatilo je peticiju studenata kojom su tražili produžetak roka za upis na specjalističke studije. Studentski parlament Univerziteta Crne Gore uputio je inicijativu, sa propratnom peticijom, zahtijevaći produžetak roka za završetak drugog nivoa studija koji je postojao u prethodnom modelu studiranja i koji je trajao jednu studijsku godinu, kao i mogućnost upisa na taj nivo studija.

“U skladu sa zahtjevom studenata, Ministarstvo prosvjete već je krenulo u izmjene Zakona o visokom obrazovanju, kako bi se produžio rok za upis na specijalističke studije i to za dvije godine”, saopštila je danas direktorica Direktorata za visoko obrazovanje Mubera Kurpejović.

<<<Posljednji apel 1.400 studenata Ministarstvu prosvjete<<<

U prethodnom periodu studenti su zatražili produženje roka za upis na specijalističke studije za dvije godine. Time bi se studentima koji su otpočeli studije po starom, 3+1 sistemu, omogućilo da ih i završe po tom sistemu. Peticiju ovim povodom je potpisalo oko 1400 studenata, nakon čega je upućena na relevantne adrese, uključujući i Ministarstvo prosvjete.

“Kako je Ministarstvo prosvjete otvoreno za racionalne zahtjeve studenata i trudimo se da zaista imamo sluha za sve njihove realne potrebe, tako smo i ovom pitanju pristupili sa željom da budemo konstruktivni, uvažimo svaki argument i djelamo u skladu sa time. Kako ovaj zahtjev nalazimo opravdanim, odluka Ministarstva je da se izmjenama Zakona o visokom obrazovanju, u koje smo već ušli, i koji će se već sljedeće nedjelje naći u Vladinoj proceduri, produži rok za upis na specijalističke studije za dvije godine”, rekla je Kurpejović.

Prema njenim riječima ne samo studenti već i svi drugi predstavnici obrazovnog sistema će u Ministarstvu prosvjete imati sagovornika za bilo koji dijalog koji je otvoren i zasnovan na realnim zahtjevima u korist obrazovnog sistema.

“Cijenimo da je zahtjev da studenti završe studije po modelu po kome su ih otpočeli upravo takav, zbog čega smo se i odlučili da ga prihvatimo”, zaključila je ona.

A.O.

21

avatar
1000
17
4
0
 
19
WoWSekaMirkobebaRaško
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Seka
Gost
Seka

Hocemo da nam.objasni tacno u kom smislu je prihvacena nasa peticija i na koji nacin ce se primjenjivati. Mi zelimo da nam se organizuje i nastava i ispite i sve ostalo.na nacin kako je i bilo do sada.

Mirko
Gost
Mirko

Treba udovoljiti studentima po svim zahtjevima ali i ovo ministarstvo prosvjete treba rasformirati jer brukaju drzavu

beba
Gost
beba

Gospodjica Kurtpejovic je decenijski pomocnik ministra za visoko obrazovanje a ono je svake godine sve gore i gore.

Raško
Gost
Raško

Cini mi se da je Mubera ipak zavrsila neki fakultet.

ReljaK
Gost
ReljaK

Ministarstvo prosvjete lici na zemljoradnicku zadrugu sa ogromnim neznanjem

Jelena
Gost
Jelena

Ministarstvo prosvjete nije dozvolilo produženje liste studentima građevinskog fakulteta da ove godine završe specijalističke studije po starom programu. Cekaju sljedecu godinu. Toliko o racionalnom.

Student
Gost
Student

Jedino Ministarstvo koje odmah reaguje u rešavanju problema studenata . Sve pohvale

WoW
Gost
WoW

Zasto pohvale? Jesu li studenti u pravu? Ako jesu zasto se ovo desava. Ako nijesu zasto im se udovoljava. Ministarstvu su vazni politicki poeni, sta je politicki isplativo.

Građanka
Gost
Građanka

Treba odati priznanje ovom ministarstvu a posebno Ministru Šehoviću zato što ima sluha i izlazi u susret studentima kojliko je god moguće. Bravo

WoW
Gost
WoW

Jedan bot zvani student i gradjanka. Da li je moguce da neko aplaudira najgoroj postavi u istoriji? Moze to Ali samo placeni bot.

Milan
Gost
Milan

Kako je uopšte.moguće upisivati studente na specijalističe studije kada je njihova akreditacija istekla 2016. godine? Ima li pravnika među vama?

stevanka
Gost
stevanka

Dolaskom Belice na UCG sve nam je “procvetalo” nekvalitetnim obrazovanjem. Tom “cvetanju” je značajno doprinela Rada umetnica uz asistenciju ove Mubi i Šeha koji su dozvolili diplome iz Blaca, Leposavića i gradova širom Bosne. Toliko su značajno unazadili visoko obrazovanje da će trebati godine da se “cvetanje” nekvaliteta zaustavi ako to uopšte bude moguće. Gde nam je rektor da nešto… Više »

Repulzija
Gost
Repulzija

Rektor prepravlja epitaf đedu sa srpskog na crnogorski.

Mladen
Gost
Mladen

Bravo za najbolje ministarstvo i ministra!

Lipovo
Gost
Lipovo

Nije najbolje! Bolje je Ministarstvo zdravlja.

Habla
Gost
Habla

Bas je zgodna ….

josif
Gost
josif

Ministarstvo prosvjete je potpuno izgubilo kompas

ReljaK
Gost
ReljaK

Ovo je bruka ko je direktorica u direktoratu

Patriota
Gost
Patriota

Hvala Ministru Šehoviću za uvijek bezrezervnom izlasku u susret studentima !

Send this to a friend