Društvo

Privatnicima za ljekove isplaćeno 7,75 miliona eura

Apoteka-ilustracija

Fond za zdravstveno osiguranje je do kraja septembra privatnim apotekama za izdate ljekove isplatio 7,75 miliona eura, dok je u Montefarmovim apotekama vrijednost izdatih medikamenata iznosila 16,709 miliona eura.

“Za period od 1. januara do 30. septembra tekuće godine fakturisana vrijednost za ljekove koji idu na teret sredstava Fonda, a koji su izdati u privatnim apotekama iznosi 7.750.284,99 eura, dok je preko apoteka ZUA Montefarm” vrijednost izdatih ljekova iznosila 16.708.658,21 euro”,  kazao je Dnevnim novinama direktor Fonda Sead Čirgić.

On je kazao i da je posmatranom periodu u privatnim apotekama realizovano gotovo 1,8 miliona recepata.

“Ukupan broj recepata realizovanih u privatnim apotekama iznosi 1.794.365, dok je preko apoteka ZUA Montefarm”, realizovan 1.866791 recept”, kazao je Čirgić.

Prvi čovjek Fonda pojasnio je i da su najtraženiji ljelcovi u tom periodu bili za pritisak, zatim ljelcovi za hipertenziju, želudac, zatim za šećer i protiv bolova.

“Prvih pet najčešće izdavanih ljekova po broju pakovanja su Monopril plus tablete, zatim Presolol i Ranitidin tablete, te Siofor i Rapten duo”, zaključio je Čirgić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Jovica
Gost
Jovica

Zato je Hrapovic i doveden, da poboljša saldo nabavljacima. Procitah proje neki dan da su troskovi na ljekove porasli duplo od kad je Segrt smijenjen i da se salju ljudi na previjanje u Tursku. Sramota

Mirko
Gost
Mirko

Ovako kad gledas ko je sve na funkcije ko bi rekao da su manjina

Send this to a friend