Društvo

Problem na kotorskim bedemima: Turisti prolaze kroz rupe da ne plate ulaznicu

Brojni turisti koji žele da obiđu čuvene kotorske bedeme i tvrđavu San Đovani, po instrukcijama nekih vodič, koristeći pravac preko Špiljara, zaobilaze legalni ulaz kako ne bi platili ulaznice.

To je za Radio Kotor potvrdio potpredsjednik opštine Branko Nedović koji kaže da su primijetili da pojedini vodiči instruišu turiste da zaobilaze legalna mjesta za naplatu i obilazak bedema.

“Kroz Špiljare čitave rijeke turista, naučene i nagovorene od vodiča, pokušavaju da, probivši se kroz ovaj dio grada, prođu kroz tzv. rupu u bedemu i obiđu fortifikaciju, ne plativši ulaznicu”, dodao je on.

Dok je cijena bila tri eura, dodaje, taj problem nije postojao.

“S obzirom da je sada ulaznica osam eura, očigledno je da pokušavaju da, gdje god ne moraju, ne plate. Slično je i sa turističkim autobusima koje vozači pokušavaju da parkiraju gdje hoće. Mi imamo par uređenih parkirališta za njih i usmjeravamo ih na tu stranu. Međutim, oni parkiraju gdje stignu, kod srednje i osnovne škole, u zoni, Škaljarima, gdje god nađu mjesto”, rekao je Nedović.

U okolnostima moguće štete po turistički promet, pomenuta situacija nameće i dilemu nadležnim, da li da upotrebe rigoroznije sankcije.

“Međutim, očigledno je i da se sa našom tolerancijom njihov bezobrazluk povećava”, kazao je Nedović.

On je najavio uvođenje više rigoroznih mjera kako bi se ovaj problem suzbio i to uz pomoć Komunalne policije.

30 Komentara na "Problem na kotorskim bedemima: Turisti prolaze kroz rupe da ne plate ulaznicu"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend