Društvo

Tivat: Problemi sa SMS kupovinom karata za parking

Brojni Tivćani i gosti žale se na komplikovan način SMS naplate parkiranja na ulicama koje je Parking servis uveo početkom ljeta. Građani ističu da prilikom slanja poruka, redovno im stigne obavještenje mobilnog operatera da je poruka isporučena ali ne i povratna informacija iz Parking servisa da je karta kupljena.

Zbog toga ih iznenade kazne ispod brisača zbog neplaćenog parkinga.

“U početnoj fazi svakog projekta sasvim su normalne poteškoće, a u ovom slučaju u fazi implementacije softvera za ulično parkiranje. Najčešće situacije neevidentiranja kupovine karte za ulično parkiranje putem SMS naplate sastoji se u tome da korisnici ne slijede pravilno uputstva, te mobilni operater, odnosno softver, ne evidentira datu poruku. Takođe, evidentirana je i poteškoća nedovoljne brzine protoka SMS poruke prilikom kupovine karte i navedeno se otklanja u najbržem mogućem roku. Kako bi se pomenute poteškoće otklonile, u Parking servisu postoji osoba koja je zadužena da prati rad softvera, zajedno sa licem od strane pružaoca usluge softvera”, odgovorili su iz Parking servisa.

Očigledno je da je najčešći razlog u donjoj crtici koju po proceduri Parking servisa koju u SMS poruci treba staviti ispred registarskog broja vozila koju većina korisnika ukuca kao srednju crticu.

Vozila stranih registarskih oznaka plaćaju usluge parkiranja na ulicama na drugi način.

“Naplata korišćenja parkinga tzv. ulično parkiranje, omogućeno je svim korisnicima pa i vozilima sa stranim registarskim tablicama koji to mogu da vrše na dva načina: kupovinom parking karte na svim trafikama, a koju je potrebno istaći na prednjoj strani šoferšajbne da bude vidljiva kontrolorima Parking servisa; i kupovinom turističkog paketa kod tri mobilnih operatera-slanjem SMS-a sa tih brojeva”, ističu u Parking servisu.

Nije jasna procedura, šta se desi kad vozač automobila sa stranim tablicama ne plati kartu za ulično parkiranje.

U Parking servisu ističu da su zadovoljni finanijskim rezultatima nakon uvođenja naplate parkinga na ulicama.

“Izrada finansijskog izvještaja u toku, ali na osnovu dosadašnjih pokazatelja saldo bi trebao biti pozitivan”, odgovorili su iz ovog tivatskog preduzeća.

1 Komentar na "Tivat: Problemi sa SMS kupovinom karata za parking"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend