Društvo

Prokišnjava vatrogasna u Nikšiću, obrušio se dio krova

Loše vremenske prilike aktivirale su stari problem u nikšićkoj Vatrogasnoj jedinici, pa se sinoć zbog dotrajalog krova koji prokišnjava, u jednoj od prostorija obrušio dio plafona i dio fasade.

Foto: TVCG skrinšot

Nikšićki vatrogasci uputili su apel nadležnim organima da hitno reaguju i omoguće im, kako su kazali za TVCG, elementarne uslove za boravak i rad u službenim prostorijama.

Vatrogasci se takođe žale na nehigijenu i manjak kvalitetne opreme za rad. Dragan Nikolić, vatrogasac spasilac tvrdi da su im službene prostorije pretrpane pacovima, bubašvabama i miševima.

“Vatrogasci kad dođu sa požara treba da operu ruke i da odmore. Kad ujutru odemo kući sve nosimo svojim porodicama. Možemo da pokupimo bolest. Nadležni se ne okreću na nas, kao da ne postojimo”, žali se on.

Foto: Onogošt.me

Sa druge strane, komandant Službe zaštite i spasavanja Veselin Gardašević je saglasan sa vatrlogascima da uslovi nijesu baš najbolji, ali naglašava da je za prethodne četiri godine urađeno mnogo.

„Dosta stvari je odrađeno po pitanju nabavke lične opreme i sredstava. Preko projekata bukvalno sad imamo i nabavku TETRA sistema veze i nabavku čizama profesionalnih za vatrogasce, tako da je to neka vrijednost bila u proteklih četiri godine od 115 do 120.000 eura. Išlo se na to da se srede i adaptiraju prostorije i ovaj objekat koji je star stotinu godina”, dodao je on.

Foto: Onogošt.me

Kako ističe, zgrada vatrogasne službe je ruina godinama, pa su napravili dogovor da se dio objekta sanira bez posebnog ulaganja.

“Opština razmatra da u nekoj budućnost i napravi neki kvalitetniji dom za ovu službu“, navodi Gardašević.

Send this to a friend