Društvo

Protest majki: Tražimo ista prava kao majke troje i više djece

Foto: RTCG

Majke jedno, dvoje i više djece protestovale su ispred Ustavnog suda Crne Gore. Smatraju da su diskriminisane i traže da i one dobiju pravo na nadoknadu kao i korisnice nadoknada sa troje i više djece.

“Mi nismo neprijatelji tim majkama troje i više djece, tražimo da smo ravnopravne. Mi smo diskrimisane. Neke majke primaju naknadu i rade, a neke ne mogu ništa. To nije u redu. Tražimo od poslanika da se uozbilje i da odgovaraju za odluke koje donose protivzakonito”, kazala je predstavnica majki Beba Bulajić.

“Imam četvoro djece. Nisam uspjela da dobijem ovu naknadu jer sam kasnila sam na Zavod. Mi smo majke ponižene, i mi smo diskriminasane. Obraćam se Damjanoviću, koji je predložio ovaj zakon da izmisli zakon i za nas. Ne možemo ostati na ulici bez igdje ičega”, kazala je majka iz Bijelog Polja Olga Bulatović.

Ovo je njihov drugi protestni skup, nakon što je prvi održan krajem februara. Ipak, izostala je veća podrška protestu koju objašnjavaju lošim materijalnim statusom žena koje predstavljaju ali i nepovoljnim vremenskim prilikama.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Luj II viton
Gost
Luj II viton

Podrska

daleko bilo
Gost
daleko bilo

Svaka čast! Samo naprijed!!!!! KOnačno!

Cake
Gost
Cake

Sistem penzijskog osigiranja poznaje uplatu doprinosa pio,kao osnov za ostvarivanje prava.Majke sa troje I vise djece,treba zastititi materijalno,kroz sistem socijale,zasto bi penzioneri bile zrtve,zakona donesenog,prije predhodne analize.

oooo
Gost
oooo

Majka sa troje i vise djece od kojih joj makar dvoje rade dobija naknadu 🙂 Nisam protiv naknada ali treba formirat posebnu komisiju koja ce ispitat situaciju svih majki koje su aplicirale za pomoc i zavisno od stanja majke i djece odobravat ili ne. I drugo mislim da pomoc treba odobravat majkama iznad odredjenog broja godina a ne uda se… Više »

Огњен
Gost
Огњен

Мајке са троје и више дјеце су добиле накнаде, а жене без дјеце, о којима нема ко да брине, остале су без икакве помоћи.

Joanikije
Gost
Joanikije

Tako i treba nisu majke sa troje djece bolje od onih koje imaju 1 ili 2 ili ni jedno a zeljele bi.Znaci zakon za majke sa troje i vise je apsulutno nebulozan i diskriminatorski i sto je sa samohranim ocevima npr?

Darija
Gost
Darija

Ima li nešto za mene ? Penzija mi je mala. Majka sam troje djece.

CICA LICA
Gost
CICA LICA

Jel ovaj zakon i za udate ili samo razvedene zena sa troje ili vise djece?

Djuricko
Gost
Djuricko

Napraviti presjek,zene koje rade i primaju naknadu automatski ukinuti istu i dati onim majkama kojima je to potrebno,majke koje primaju naknadu i ne rade ili zdravstveno nisu u mogucnosti da rade ostaviti naknade,kratko i jasno!

marko
Gost
marko

Podrska za sve majke …ili sve ili ni jedna .

Obrenija
Gost
Obrenija

Da se da naknada svim ženama i tačka.🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Aha
Gost
Aha

Tacno. Ili sve majke il nijedna

Aleksa 🇲🇪
Gost
Aleksa 🇲🇪

I vi imate pravo majke sa 1 ,2 ,3 ili 10 djece kao one sa troje PUNOLJETNE ĐECE OVO JE BILA IGRA DF i ostali samo troje punoljetne oženjene ili udate đece A ONE KOJE IMAJU MALOLJETNU ĐECU IMAJU PRAVO SAMO DO ŠESTE godine za dodatak ĐE JE PRAVDA

Obrenija
Gost
Obrenija

Ako bi se ukinule naknade majkama koje ih primaju ove majke ne bi tražile naknade..🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Tošo
Gost
Tošo

Pa kad se podjele i ove sa jedno ili dvoje , pa bude tri grupe majki , jaooo bice to ludooo

Ultraviolet
Gost
Ultraviolet

Lako je rodit, treba podići. Savkovićka tebi je odlicno

hgdtvo
Gost
hgdtvo

Malo po malo ćemo doći do pomoći za majke bez djece. A onda očevi. Prvo sa troje, pa sa dvoje, pa…

Vule
Gost
Vule

A jesu li ljudi koji nemaju djecu manje vrijedni od ovih koji imaju? Sto je ovo? Kakva je ovo diskriminacija gradjana? Sram vas sve bilo!

Podrška
Gost
Podrška

Podrška za ove majke 👍👍👍👍

Hurem
Gost
Hurem

Podrzavam ,sve majke su iste osim u Cg.Jedno dvoje desetoro nebitno, majka je majka.No izgleda da sami one koje su uz Saveljic imsju pravo jer su podrzale Demokrate,DF……Diskriminacija ili sve ili nijedna ne trebs primat.

Do Dva sam u bD
Gost
Do Dva sam u bD

Ko prednjači?

Zabjelo
Gost
Zabjelo

Podrska za majke sa jedno ili dvoje djece..damjanovicu sad si ti na potezu

MILO I SAVAV
Gost
MILO I SAVAV

Mozete slobodno protestovati dajte ocevima sto podizu sami djecu sto su zalosno ostali bez zena i njima treba dati nego ko da oni nisu roditelji nego neki otac je bolji od poneke majke sram vas bilo sto se sad ne aktiviras Savkovicka no zavrsila posa pa briga za ove no da ce te pare potrosit na djecu pola njih ce… Više »

Gernsheim
Gost
Gernsheim

A dje su očevi zar nije rodna ravnopravnost ili samo kako im odgovara….

Fantom
Gost
Fantom

Cekamo sad NVO tate sa jedno, dvoje i vise djece.Stop diskrominaciji!!

Cgmoj
Gost
Cgmoj

Stvarno su u pravu ove zene..sto su bolje obe sa 3 nego druge nije mi jasno..i sto ta djeca imaju pravo a druga nemaju..smijesan zakon

Realan
Gost
Realan

Zakon bas smijesan. Treba svakom djetetu do 18 godina djeciji dodatak-recimo 30-tak eura mjesecno. Posle svaka majka nasledjuje te dodatke, ako (dok) ne radi. I problem rijesen i gradiran po broju djece.

gwido
Gost
gwido

nek prodaju ta kola sluzbena i smanje potrosnju goriva , ne moze se na jaz sluzbenim autom

Komita MN
Gost
Komita MN

Realan prijedlog. Saglasan

Send this to a friend