Društvo

Prvi put u istoriji, u barsku Luku uplovila dva kruzera u jednom danu

Prvi put u istoriji najveće crnogorske Luke, jutros su uplovila dva kruzera, piše portal Jedro.me

Na gatovima Port of Adrie su putnički brodovi ‘Horizon” i ”Marella Celebration ” koji su ukupno u Bar dovezli 2. 950 turista, a sa članovima posade to je oko 4.000 ljudi. Turisti, a i dio članova posade će kroz izletničke programe upoznati kulturno – istorijske znamenitosti Crne Gore, prirodne ljepote nacionalnih parkova, različitosti barske rivijere…morsku i jezersku obalu.

Za tri godine koliko “Port of Adria” razvija kruzing turizam u Baru ovo je prvi put da u jednom danu imamo dva kruzera- engleski i španski.

Povodom ovog kurioziteta Turistička organizacija Opštine Bar u saradnji sa kompanijom “Port of Adria”, turističkom agencijom “Allegra Montenegro” i NVU ‘’Klaster turizma i kreativne industrije Bar’’organizuje svečani doček dva kruzera: ‘Horizon” i ”Marella Celebration ”.

Gosti će moći da uživaju u programu koji će prirediti FA ”Rumija” i da degustiraju tradicionalne crnogorske specijalitete: lozu, vino, priganice, sir i med.

Na početku šetališta biće postavljen info pult, gdje će gosti dobiti sve potrebne informacije o barskoj opštini. Takođe, svoju ponudu će izložiti domaći proizvođači suvenira, maslinari, vinari, umjetnici…turističke agencije preko kojih individulani turisti sa kruzera mogu organizovano sa vodičima poći na jednodnevni izlet, obići barsku rivijeru i znamenitosti susjednih gradova, nacionalnog parka Skadarsko jezero.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend