Društvo

Rambo Amadeus: Ne može se gledanjem rijaliti programa stići do Sorbone

Kada vas djeca vide da gledate šund sadržaj, nemojte onda od njih očekivati da će završiti na Sorboni, kaže ambasador dobre volje UNICEF-a i muzičar Antonije Pušić-Rambo Amadeus.

On je povodom Međunarodnog dana porodice roditeljima u Crnoj Gori kazao da je glavni zadatak roditelja da prije svega upoznaju djecu sa bilo kojim kvalitetom.

“Dijete upoznato sa kvalitetom iz bilo koje oblasti, po automatizmu izoštrava‬ svoje kriterijume”, smatra on.

Mladi reporteri kampanje medijske pismenosti “Birajmo šta gledamo” saopštili su da ih je razočarao podatak da su rijaliti programi na prvom mjestu najtraženijih video sadržaja društvene mreže You-tube iz Crne Gore tokom 2018. godine.

Istraživanje kampanje pokazalo je da skoro jedna trećina roditelja ne ograničava djecu da prate samo medijske sadržaje koji su adekvatni za njihov uzrast, kao i da svaki četvrti roditelj nikada ili rijetko razgovara s djecom o sadržajima na internetu i na TV-u koji nijesu adekvatni za njihov uzrast.

Kampanju medijske pismenosti “Birajmo šta gledamo” pokrenuli su Agencija za elektronske medije i UNICEF u februaru prošle godine.

Godinu dana nakon njenog početka, svaki drugi građanin Crne Gore čuo je za ovu kampanju koja ima za cilj podsticanje razvoja medijske pismenosti djece i roditelja, kao i jačanje kapaciteta medija da prave kvalitetne medijske sadržaje s djecom i mladima i da na etički korektan način izvještavaju o svim pitanjima prava djeteta u Crnoj Gori.

24 Komentara na "Rambo Amadeus: Ne može se gledanjem rijaliti programa stići do Sorbone"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend