Društvo

Šehović i Ozan: Uspješna saradnja u oblasti obrazovanja

Ministar prosvjete dr Damir Šehović sastao se danas sa ambasadorkom Turske u Crnoj Gori  Songul Ozan i koordinatorom Turske agencije za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA) Enverom Resulogularijem, sa kojima je razgovarao o unapređenju saradnje u oblasti obrazovanja, a akcenat je stavljen na mobilnost studenata i ulaganje u  infrastrukturu.

Ministar Šehović upoznao je novoimenovanu ambasadorku Ozan sa dosadašnjim zajedničkim aktivnostima u oblasti obrazovanja, istakavši  da veoma dobar odnos dviju država prati odlična saradnja i na ovom polju. On je podsjetio na potpisane memorandume koji predstavljaju formalni osnov za saradnju, kao i da se trenutno radi na usaglašavanju protokola između Ministarstva prosvjete i Direkcije za srodne zajednice i tursku dijasporu kojim će biti definisane prioritetne oblasti stipendiranja studenata, pri čemu će se voditi računa da se stipendiraju oni studijski programi za kojima postoji potreba na našem tržištu rada.

Ministar je istakao saradnju koju Ministarstvo prosvjete ostvaruje sa Agencijom TIKA, podsjetivši  da su zajedničkim snagama u 2018. godini realizovana četiri projekta u oblasti obrazovanja, u koje je uloženo preko 300.000 eura, kao i da će do kraja maja biti poznati projekti na kojima će se raditi ove godine. On je izrazio zahvalnsot za podršku koju Turska pruža našem obrazovnom sistemu.

Ambasadorka Ozan rekla je da je zadovoljstvo obavljati funkciju ambasadora u prijateljskoj zemlji poput Crne Gore  i izrazila zadovoljstvo zbog dosadašnje saradnje u oblasti prosvjete.

Ona je naglasila da je mobilnosti studenata najvažnija oblast saradnje, te izrazila uvjerenje da će a vrijeme njenog mandata broj stipendija biti povećan, a naročito onih koje se tiču deficitarnih zanimanja.

Sagovornici su se saglasili da će protokol između Ministarstva prosvjete i Direkcije za srodne zajednice i tursku dijasporu dodatno učvrstiti i proširiti  saradnju Crne Gore i Turske kada je riječ o obrazovanju.

 

4

avatar
1000
4
0
0
 
4
GoricaBudoBrahoBonton
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Gorica
Gost
Gorica

Konačno su se počele desavati promjene na bolje u obrazovanju. Samo da se nastavi tako

Budo
Gost
Budo

Nema te sile koja te moze spasiti Sehovicu.Doslo je vrijeme i tvojim zloupotrebama da se stane na kraj.

Braho
Gost
Braho

Sehovicu, procitan si, dzaba ti prica o tvojoj uspjesnisti, zna se ciji si pion, zajedno idete tamo dje treba.

Bonton
Gost
Bonton

moj Sehovicu, trebo si se malo raspitat da se tako ne sjedi kad dodje u posjetu dama. u Turskoj ovako sjedenje je odraz nekulture i vid nepostovanja sugovornika. elementari bonton moj Šeha!

Send this to a friend