Društvo Otvoren vrtić u Tuzima za preko 200 mališana

Šehović: Svjesni smo očekivanja roditelja i ispunićemo ih

U novom vrtiću u Tuzima, koji je danas svečano otvoren, ima mjesta za preko 200 mališana, vrijedan je 1,7 miliona eura, površine oko 1 400m2. Ovo je treći novi vrtić u posljednje dvije ipo godine, ali i jedan od mnogih ako računamo adaptacije već postojećih objekata koji su pretvarani u vrtiće, rekao je ministar prosvjete Damir Šehović na otvaranju pomenutog objekta.

Ministar je naglasio da „i kao ministar i kao otac znam šta znači povjeriti na čuvanje svoje dijete i kakva očekivanja od nas imaju roditelji, te zaista dajemo sve od sebe da ta očekivanja i ispunimo“.

Na otvaranju su, pored ministra, govorili predsjednik opštine Tuzi Nik Đeljošaj i direktor JPU “Đina Vrbica” Vuk Stanišić, u okviru koje novootvoreni vrtić funkcioniše.

Šehović se osvrnuo i na druge projekte, najavivši izgradnju škole na Karabuškom polju.

“U Kapitalnom budžetu predviđena su sredstva za školu na Karabuškom polju, projekat je vrijednosti ne manje od dva miliona eura, a pokrenut je proces eksproprijacije. Ove godine očekuje nas početak gradnje vrtića u Bloku 6. Najaviću i da je u pripremi i novi projekat sa Bankom za razvoj savjeta Evrope u okviru koga će se u Glavnom gradu graditi još četiri  nova vrtića i to u: City kvartu, Zlatici, Tuškom putu i još jedan na Starom aerodromu vrijedna ukupno preko osam miliona eura”, najavio je ministar.

Šehović je zaključio da Ministarstvo insistira ne samo na izgradnji objekata već i na posvećenom odnosu vaspitača i osoblja prema djeci.

“Jer naš cilj je dalje povećanje obuhvata predškolskim vaspitanjem. Sada smo na nivou od 73 procenta obuhvata djece preko 3 godine, što je ogroman porast za svega nekoliko godina”, naglasio je on.

Predsjednik opštine Tuzi Nik Đeljošaj izrazio je zadovoljstvo zbog otvaranja novog vrtića u novoj opštini Tuzi, u kome će, kako je rekao „stasavati generacije mališana i pripremati se da ovo mjesto učine ljepšim i boljim“.

On je istakao da su u rekordnom roku završeni radovi na vrtiću, rekavši da su se u mandatu ove Vlade u Tuzima dešavale očigledne pozitivne promjene, te da su planirane nove investicije.

Direktor predškolske ustanove „Đina Vrbica“ Vuk Stanišić rekao je da je ta ustanova ponosna što u svom sastavu od ovog septembra ima i vaspitnu jedinicu „Naša radost“ u Tuzima, te da će ovaj moderan objekat umnogome podići kvalitet predškolskog obrazovanja u toj opštini.

Objekat sadrži 11 radnih soba planiranih za oko 200 djece, multifunkcionalni prostor, kuhinju, prostorije za zaposlene kao i ostale prateće sadržaje. Šest soba će biti namijenjeno potrebama vrtića, a 5 radnih soba za dio jaslica.

Radovi na vrtiću u Tuzima su započeti krajem maja, rok izgradnje je bio godinu dana, a radovi su izvedeni blagovoremeno i kvalitetno. Izvođač je bio EUROZOX, a stručni nadzor nad izvođenjem radova vršio doo URBI.PRO Iz Podgorice.

11

avatar
1000
10
1
0
 
11
🇲🇽 EL_GordoBeranacMarijaMinaBravo
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
🇲🇽 EL_Gordo
Gost
🇲🇽 EL_Gordo

Djeljosaj se ne umije ni zafalit sto mu Crna Gora pravi grad nego on to sa visine ka da neko mora da mu pomaze, neka ide u Albaniju pa nek mu oni prave vrtic i neka mase zastavama.

Beranac
Gost
Beranac

Uzeo si stan od 100 kvadrata,po

Marija
Gost
Marija

Svaka čast

Mina
Gost
Mina

Dje je Mubera..da i ona prica bajke i basne.

Bravo
Gost
Bravo

Konačno da se napravi ta škola i vrtić u City Kvartu, jer je pritisak na Blok 5 i 6 postao neizdrživ. Svaka čast.

Teo
Gost
Teo

Sram te bilo, pricas nekim tihim tonom ss
av fin a sve kao da neces prvo si sam sebi dodijelio stan u City kvartu za 20 000!

Građanin
Gost
Građanin

Ovo je ubjedljivo najbolje Ministarstvo do sada

roditelj
Gost
roditelj

Sve pohvale

Katanac
Gost
Katanac

Kako te nije sramota. Uzeli su stanove u bescjenje od ovog naroda.

Bnjj
Gost
Bnjj

Bitno je da si ti stan zakučio pa će ta djeća na rad u druge zemlje jer kad završe školu nema posla

Maki
Gost
Maki

Bravo!

Send this to a friend