Društvo

Semafori na Cetinju ne rade mjesec dana, vozači negoduju

Foto: Radio Cetinje

Semafori na raskrsnicama u Bajovoj ulici na Cetinju e rade skoro mjesec dana. Građani, posebno vozači, kažu kako im to predstavlja ogroman problem u saobraćaju, s obzirom na činjenicu da je riječ o najprometnijim raskrsnicama, dok nadležni poručuju da će sve biti riješeno nakon prestanka padavina.

Osim toga, smatraju da je ovim ugrožena bezbjednost svih učesnika u saobraćaju, javlja Radio cetinje.

“Neshvatljivo je da semafori na najprometnijoj raskrsnici kod spomenika Vila ne rade više od dvadeset dana, a semafori u blizini Elektrodistribucije, koji su povremeno radili pokazuju samo žuto svijetlo”, kaže ogorčeni Cetinjanin.

“Bezbjednost svih učesnika u saobraćaju je ugrožena. Pojedini vozači zaborave da ne rade semafori pa često dolazi do zabune, a jednom sam umalo izbjegao sudar. Red bi bilo da se taj kvar otkloni što prije”, poručio je Janko.

U Sekretarijatu za održivi razvoj i infrastrukturu, koji je nadležan za rješavanje ovog problema kažu da popravka kasni iz objektivnih razloga, jer je izvođač, koji je ugovorom zadužen za popravku semaforske signalizacije, duže vrijeme čekao na nabavku rezervnih djelova.

“Problem je bio nedostatak i teža nabavka rezervnih djelova, ali oni su konačno stigli i popravci će se pristupiti čim se stabilizuju vremenske prilike. Kako je za vikend najavljen prestanak padavina, očekujemo da će tada popravka biti završena” kazali su iz ovog sekretarijata.

Iz policije su saopštili da nisu zabilježeni veći problemi u saobraćaju, s obzirom na to da ne rade semafori, saobraćaj se reguliše pravilima „desne strane i znakom pvenstva prolaza“.

“U tom slučaju vozila se ne zaustavljaju, poštuje se prvenstvo prolaza, tako da nijesmo primijetili veće probleme u saobraćaju u Bajovoj ulici”, naveli su iz saobraćajne policije.

Send this to a friend