Društvo

Sindikat medija osuđuje diskriminatorne izjave advokata Velibora Markovića

Marković

Sindikat medija Crne Gore osuđuje diskriminatorne izjave advokata Velibora Markovića na račun žena i LGBT populacije i pruža bezrezervnu podršku novinarki Vijesti Damiri Kalač.

“Necivilizovan i uvrjedljiv rječnik i način komunikacije koji koristi advokat ne smije biti dozvoljen u javnosti. Smatramo da ovakvim ponašanjem advokat Marković krši osnovna načela ljudskih prava definisanih nacionalnim i međunarodnim zakonodavstvom”, navode iz Sindikata medija,

Traže od Advokatske komore Crne Gore da se oglasi povodom Markovićevih komentara prema ženama i LGBTIQ populaciji, i ukoliko utvrde kršenje načela Kodeksa profesionalne etike advokata reaguju adekvatno.

“Novinarka Damira Kalač je svoj profesionalni rad posvetila društvenim temama te promociji ljudskih prava kroz objektivno izvještavanje, s toga ne smije biti meta diskriminacije i uvreda advokata Markovića kome se teme kojima se ona bavi ne sviđaju”, navode iz Sindikata.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Zašto se Vesti ne oglase u zaštitu svoje novinarke? Zato što bi im SPC ukinula finansijsku potporu, haha! Koje trice od ljudi!

NHM
Gost
NHM

Očekujem ubrzo da dobije neko crkveno odlikovanje za stavove.

samo jako
Gost
samo jako

podrska za covjeka koji razmislja normalno kao i vecina crnogoraca osim onih koji moraju da podrze ovu evramericku bolest zbog interesa partijskih i finansiskih….

Miro
Gost
Miro

A nisi mu procitao stavove o zenama?

Send this to a friend