Društvo

Sistem da odreaguje na zamjenu bebe

Na donosiocima odluka je da adekvatno odreaguju u jučerašnjem slučaju zamjene bebe u Kliničkom centru Crne Gore. To je Javnom servisu saopštila predstavnica Ministarstva zdravlja, Vesna Miranović.

KCCG

<<<Skandal u KCCG, majki dali tuđu bebu<<<

Podsjećamo, u porodilištu Kliničkog centra Crne Gore desila se juče do sada nečuvena situacija – sa majkom je otpuštena tuđa beba.

Miranović je u našem Jutarnjem programu kazala da nije dobro što se to desilo.

“Očekujemo da će ministar danas zauzeti stav. Nije dobro što se to desilo. Odmah se širi krug preispitivanja da li se to dešavalo ranije, iako mi nemamo saznanje da se to dešavalo u prethodnom periodu. Sumnja koja se javlja u javnosti utiče na percepciju kakav je naš kvalitet zdravstvene zaštite, a na donosiocima odluke je da odreaguju adekvatno”, kazala je Miranović.

Ona je govorila i o uspješnosti sistema elektronskog zakazivanja pregleda, i saopštila da su pronašli informaciono rješenje koje će omogućiti da se veliki broj nerealizovanih pregleda smanji.

Projekat će biti realizovan sa sva tri mobilna operatera.

“Uspjećemo da pacijentima omogućimo poziv šestog, petog i četvrtog dana uoči pregleda, na koji oni odgovaraju pritiskom broja 1 – ako dolaze, odnosno 9 – ako otkazuju pregled. Tako ćemo dobiti nove termine koji su propadali. Ako se ne javi na glasovne poruke, sistem ga skida s liste zakazanih pregleda”, rekla je Miranović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Meli
Gost
Meli

Odgovornija je Miranovicka od ministra! Ona je direktorica za kvalitet pa bi trebala znati kako joj funkcionisu sluzbe u ne tako davno napustenoj ustanovi a ministar ima bezrezervno povetenje u doticnu saradnicu !

Dana
Gost
Dana

Šta ova žena priča? Liječićemo se sa “BOŽE POMOZI” Da li ona razmišlja koliko pacijenata zna da koristi mobilni telefon?
Oni mjesto da uproste pristup ljekarima, oni ga maksimalno komplikuju. I onda se pitamo kako nam se dešavaju ovakvi momenti?

Send this to a friend