Društvo

Skoplje dobija uskoro Podgoričku ulicu

Jedna od ulica u Skoplju uskoro će dobiti naziv Podgorička ulica.

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković primio je danas delegaciju grada Skoplja na čelu sa gradonačelnikom Petre Šilegovim.

U znak prijateljstva dva grada gradonačelnik Skoplja je poklonio Vukoviću tablu sa natpisom imena ulice.

Vuković je naglasio da je saradnja Podgorica i Skoplja u proteklom periodu veoma intenzivna.

“Sa optimizmom gledamo i na buduće produbljivanje i intenziviranje odnosa Skoplja i Podgorice kao i realizaciju dogovorenih aktivnosti i projekata“, istakao je Vuković.

Vuković je dodao da je Šilegov jedan od najuspješnijih gradonačelnika u regionu, iako je na funkciji godinu i po dana i da šira regija prepoznaje njegov rad, kao i konkretne rezulte rada što posebno inspiriše upravu Glavnog grada.

“Očekujemo da će najodgovorniji u sistemu EU prepoznati napore koje je društvo u Sjevernoj Makedoni učinilo u prethodnom periodu, a koji su bili ogromi i istorijski, ne samo za tu zemlju, nego i za region Zapadnog Balkana i taj ukupan trud nagraditi skorim početkom pristupnih pregovora sa EU“, istakao je Vuković.

Prema riječima Šilegova, Podgorica i Skoplje su odavno gradovi pobratimi.

„U proteklih godinu dana ovo je naš treći međusobni susret što ukazuje na intenzivnu saradnju i komunikaciju dva grada, a sa zadovoljstvom želim da konstatujem da je  na veoma zavidnom nivou i saradnja između gradskih administracija” , istakao je Šilegov.

On je naglasio da je tema susreta bila razmjena iskustava Grda Skoplja i Podgorice, konkretno o implementaciji različitih projekta koji su u interesu razvoja dva grada.

“Grad Skoplje sva svoja iskustva stavlja na raspolaganje gradu Podgorici, posebno kada je u pitanju rješavanje problema gradskog saobraćaja, tretmana komunalnog otpada,  subvencije električnih bicikala”, istakao je Šilegov.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ffrrt
Gost
Ffrrt

Oće li imat kakav lokal u toj podgoričkoj ulici da se krštena dojč kafa popije? :))

Marko
Gost
Marko

Mi smo djeca podgoricka svima nam je mila p

gojal
Gost
gojal

Dva izuzetno ruzna grada..Jedan prljav i kicast a drugi bez elementarnih zivotnih sadrzaja..

starac fočo
Gost
starac fočo

@gojal
Potpuno sam saglasan sa Vama, ružni gradovi do zla Boga. Ali narodi su bratski i prijateljski, ima to veću težinu od materijalnog i estetskog. Dobar su narod Makedonci, svu im sreću želim.

Slavko
Gost
Slavko

Da li postoji mogucnost da Belgija dobije istu ulicu?

Middle Finger
Gost
Middle Finger

Pa fino, jer odavno postoji Skopska ulica u PG

Send this to a friend