Društvo MUP izdao upozorenje

Moguće nevrijeme, službe da budu spremne

Ministarstvo unutrašnjih poslova pozvalo je sve službe da podignu nivo operativne spremnosti zbog najavljenih vremenskih nepogoda.

“Shodno obavještenju od strane Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore, u kojem se navodi da se danas popodne, do kraja dana i tokom noći, na području Crne Gore, a naročito na jugoistoku zemlje i u regionu južnog Jadrana, očekuje jaka frontalna konvekcija koja će usloviti jak razvoj olujno-grmljavinskih oblaka sa uslovima za lokalne kratkotrajne vremenske nepogode (lokalno kratkotrajni jak olujni vjetar, jaka kiša uz grad i jaka atmosferska pražnjenja), Direktorat za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova je preko Operativno komunikacionog centra 112 poslao upozorenje nadležnim službama da podignu nivo operativne spremnosti”, saopšteno je iz MUP-a.

Poziv je poslat svim opštinama, Upravi policije, svim službama zaštite i spašavanja, Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja, Direkciji za saobraćaj, nacionalnim parkovima, CEDIS-u, Zavodu za hitnu medicinsku pomoć, Elektroprivredi Crne Gore, Željezničkoj infrastrukturi Crne Gore, Crnagoraputu, kao i Aerodromima Crne Gore, Aerodromu Podgorica i Aerodromu Tivat, te Upravi pomorske sigurnosti i Upravi za šume.

U pozivu je data detaljna informacija o očekivanoj meteorološkoj situaciji, a poslat je u skladu sa preventivnim aktivnostima koje se sprovode za slučaj vremenskih neprilika.

“Kao posljedica dejstva olujno-grmljavinskih oblaka lokalno su mogući olujno-vrtložni efekti koji su praćeni vrlo jakim vjetrovima kratkotrajno i lokalno, a zbog jakog razvoja oblaka potencijalno su mogući kratkotrajno jaka kiša i pljuskovi sa “flash flood“ efektima, naročito u urbanim sredinama i na bujičnim tokovima. Ovi meteorološki uslovi potencijalno mogu imati značajan uticaj na zahvaćeni prostor sa uslovima za lokalno otežano funkcionisanje (potencijalno može doći i do prekida infrastrukturnih sistema, na pomorsko-turističkim aktivnostima u južnim Jadranu i potencijalno mogu ostvariti uticaj na svakodnevne redovne uobičajene aktivnosti)”, objašnajvaju u MUP-u.

Direktorat za vanredne situacije poziva i građane da preduzmu neophodne preventivne aktivnosti u cilju zaštite imovine.

12

avatar
1000
9
3
0
 
12
Kum ŽoržoNevjernikNikolasssNikolasSlavko
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Kum Žoržo
Gost
Kum Žoržo

Bas su pogodili

Nevjernik
Gost
Nevjernik

Koje sluzbe da budu spremne? Mi memamo u Cg nijedne sluzbe organizovane da mogu ublaziti nepogode. Jedino Bemax i Nato ostalo je bankrot ili popljackano.

Nikolasss
Gost
Nikolasss

E bogami nista od nevremena a evo je proslo 3

Nikolas
Gost
Nikolas

Bolje bi bilo da pane pola sata sam baštu kupio

Slavko
Gost
Slavko

Je li ovo moguce? Pogodili su drugi put prognozu u zadnja dva mjeseca! Uhljeb kadar DPSA je sve bolji i bolji, jos malo ce pogoditi da ce biti suncanih dana u julu.

Enigma
Gost
Enigma

Podijeliti kišobran narodu 😂

Mehanicar
Gost
Mehanicar

Upozorili su kao sto davaju vremensku prognozu.
Nema sta nas nece zadesiti!

Mne
Gost
Mne

Parkirajte auta ispod drveta obavezno

alačka
Gost
alačka

izgleda da će da padaju vrele ćuskije….ne plašite bre narod , kako dođe tako i prođe , onaj ko je zaslužio neka ga izroka…

Nekulturan
Gost
Nekulturan

Njihovo je da upozore,pokupi šta imaš ispred kuće da ne bude posle- odnese mi voda ili vjetar sve!

Abb
Gost
Abb

Ovo je onaj isti direktorat čiji se nekadašnji šef zaglavio u smet i danima nijesu mogli da ga izvade. Bili su predmet regionalne sprdnje. Ovo je ista meteo služba koja u kontinuitetu straši građane, najavljuje crvene, žute, zimzelene i ne znam kakve alarme pa kišica poprska 5 minuta…A đe su bili kad treba, prije neki dan da upozore i najave… Više »

Marota
Gost
Marota

Prije neki dan je najavljena je mogućnost nevremena duž obale u noćnim satima, kao što je i bilo. Da li je i zvanično upozorenje poslano, to ne znam.

Send this to a friend