Društvo

Plav, Gusinje i Andrijevica dobili struju nakon 14 sati

Snijeg koji je juče napadao na sjeveru donio je probleme mještanima Andrijevice, Gusinja i Plava koji su bez struje bili 14 sati.

<<<Kad sjever cijeli u oktobru zabijeli<<<

Struja je u ovim opštinama došla nešto prije sat vremena, a nestala je sinoć oko 23:30.

“Ovo je strašno. Koliko padne snijeg nama nestane struja”, žali se CdM-u jedan Plavljanin.

Žabljak

Ogorčeni su i mještani Andrijevice.

“Bruka šta se dešava u 21. vijeku. Nažalost, ovo nije prvi put. Bilo koje padavine da su u pitanju uvijek imamo problema sa nestankom struje i vode, a da ne pričamo o neprohodnim putevima”, kazala je jedna mještanka.

FOTO: Ilustracija

Iz Crnogorskog elektroprenosnog sistema je CdM-u saopšteno da se pola sata nakon ponoći dogodila havarija na dalekovodu “Berane-Andrijevica“.

“Uzrok kvara ovog dalekovoda je dodati teret koji se formirao na provodnicima usljed sniježnih padavina. Ističemo da je dodati teret bio izuzetno veliki i da je fazne provodnike spustio skoro na zemlju”, kazali su nam iz CGES-a.

Plav

Andrijevica se od nedjelje napaja strujom samo iz pravca Berana, jer je drugi pravac prema Podgorici u kvaru.

“Naime, zbog nesavjesne sječe stabala u blizini dalekovoda 110 KV Podgorica-Trebješica-Andrijevica, nepoznati počinilac je prilikom sječe stabala u mjestu Uvač oborio stabla na provodnike dalekovoda, i time uzrokovao ozbiljan kvar dalekovoda, čija popravka se obavlja prethodna dva dana i očekuje se da će danas biti završena”, objasnili su za CdM iz CGES-a.

Očekuju da struja iz pravca Berana dođe u narednih sat vremena, nakon što njihove ekipe otklone dodatni teret na svim kritičnim mjestima gdje on ugrožava siguran pogon dalekovoda.

“Ekipe CGES-a su od nastanka kvara na terenu i čine sve kako bi se što prije normalizovalo stanje u napajanju električnom energijom opština Andrijevice, Plava i Gusinja, koje se kao što smo istakli očekuje najkasnije do 12 časova, odnosno za sat vremena”, poručili su za CdM oni.

U Andrijevici visina sniježnog pokrivača u sedam časova iznosi 10, Beranama dva, Žabljaku osam centimetara.

S.Đukanović

Send this to a friend